Saukkovaaralla uudet voitelutilat

Laura Kemppainen
22.2.2014

Nuorten SM-hiihtojen kilpailustadionin ilme muuttui vuosien 2011 ja 2012 aikana, kun Saukkovaaralla kunnostettiin maastohiihtolatuja ja ulkoilureittejä. Ristijärven Pyryn aloitteesta alueelle valmistui myös uusi huoltorakennus marraskuussa 2013. Ensisijaisesti voitelukäyttöön tarkoitettu rakennus pääsee tositestiin Nuorten SM-hiihtojen aikana.

Saukkovaaralla on viime vuosina järjestetty useita merkittäviä maastohiihtotapahtumia. Suurena haasteena kilpailujen järjestämiselle on ollut huoltotilojen vähäinen määrä. Uusi 170 neliömetrinen voitelutila täyttää kansainväliset standardit, mikä entisestään lisää Saukkovaaran vetovoimaisuutta maastohiihtokeskuksena.

Huoltorakennuksen on tarkoitus palvella ympärivuotisesti. Se tukee ja täydentää Saukkovaaran käyttämistä virkistyspaikkana mahdollistaen muun muassa erilaiset liikunta- ja koiratapahtumat.  

Huoltorakennuksen rahoittajat ovat Elävä Kainuu Leader ry ja Ristijärven kunta. Nuorten SM-hiihdoista vastaavat urheiluseurat Ristijärven Pyry ja Puolangan Ryhti ovat osallistuneet hankkeeseen talkootyöllä.

Uusi huoltorakennus on valmis palvelemaan hiihtäjiä huoltojoukkoineen.
Uusi huoltorakennus on valmis palvelemaan hiihtäjiä huoltojoukkoineen.