Raportit

Seitsemäs turnaus 20.2.2016

Seitsemäs turnaus pelattiin Kajaanihallissa lauantaina 20.2. Pelimiehiä saatiin raavittua kasaan ihan mukava määrä, joten lähtökohdat olivat kohdallaan. Maalivahtina molemmissa otteluissa toimi Eetu Räisänen. 

PuRy - Papas

Ensimmäisessä pelissä tuli tähän asti voittamaton Papas. Mutta tätä ei PuRy ottelun alussa paljon miettnyt, kun 11 sekunnin pelin jälkeen allekirjoittanut toimittaa palloa maalille ja Sami Haapalainen oli kärppänä paikalla napauttamassa reboundin verkkoon: 1-0. Muutaman minuutin kuluttua Papas pääsee tasoittamaan lukemiksi 1-1. Hetki tästä ja veljekset Jesse Heikkinen - Jere Kanerva tehtailevat maalipaikan, josta Heikkinen tinttaa lukemiksi 2-1. Erän loppupuolella Haapalainen on jälleen pahanteossa, ja erätauolle PuRyn johdossa 3-1.

Toista erää pelattiin lähes puolet ennen ensimmäistä tilastomerkintää, kunnes Papas pääsee kaventamaan lukemiksi 3-2. Alle minuutti tästä ja Pury lisää johtoaan, kun Eemeli Väisänen tekee Jukka Anttosen syötöstä lukemiksi 4-2. Peli aaltoili päästä päähän, ja Papas hiipi jälleen maalin päähän: tilanne 4-3. Erän toisella puoliskolla Ryhti sai tekaistua pari maalia, kun maalinteossa onnistui niin Panu Siira (Heikkinen syöttäjänä) kuin jälleen Haapalainen (Anttonen syöttäjänä). Erätauolle johtotilanteessa 6-3.

Viimeinen erä oli maalirikas ja täynnä tilanteita. Alle minuutti pelattu ja allekirjoittaneelle pedattiin paikka josta pallo nuottaan, syöttäjänä toimi Väisänen Eemeli ja tilanne 7-3. Muutama hetki tästä ja Papas kaventaa johdon lukemiin 7-4. PuRy kuitenkin hyödynsi maalipaikkansa tehokkaasti, ja tekee kolmeen minuuttiin kolme maalia: tekijänä Väisänen (syöttäjä Haapalainen), Anssi Seppänen (syöttäjä Heikkinen) ja Heikkinen (syöttäjä Siira) joten tilanne oli jo 10-4. PuRy kuitenkin löysäsi peliään hieman lopussa, ja Papas pääsi kaventamaan tilanteen 10-6:n. Papas sai luotua painetta mutta maalivahti Räisänen teki useita loistotorjuntoja. Kumpaankin päähän tehtiin vielä erän viimeisellä minuutilla maalit, PuRyn maalin teki Anttonen Haapalaisen syötöstä ja pisteet Puolangalle lukemin 11-7.

KSB - PuRy

Toisessa pelissä vastaan asettui sarjataulukossa pykälää alempaa löytyvä "nuorempi" KSB. Ottelua oli pelattu alle 2 minuuttia, kun KSB siirtyi johtoon. Ensimmäisessä erässä ei maaleilla mässäilty, mutta Ryhtikin onnistuu maalinteossa, kukapa muukaan kuin Haapalainen Väisäsen syötöstä. Erätauolle lukemista 1-1.

Erän alussa jälleen kerran PuRyn päässä soi, kun kello oli käynyt reilun minuutin: 2-1 KSB:lle. Tämän jälkeen PuRy joutui alivoimalle, kun Panu Siira saa jäähyn mailaan lyömisestä. Ryhti kummiskin kesti tämän eikä maaleja syntynyt. Muutaman hyvän myllytyksen ja pitkien paineiden ansiosta PuRy sai tasoituksen, kun Kanerva pääsee napauttamaan maalin Sami Lötjösen syötöstä. Tästä pari minuuttia ja PuRy siirtyy kuskin paikalle, kun Väisänen - Haapalainen akseli toimii ja tilanne 2-3. Erän vanhemmalla puoliskolla KSB tulee  tasoihin, mutta PuRy siirtyy erän lopussa jälleen johtoon, kun Haapalainen tykittää Kanervan syötöstä lukemat 3-4:n ja näistä lukemista erätauolle.

Kolmas erä ei vanhentunut kuin reilu minuutin, ja jälleen Väisänen-Haapalainen duo tehtailee maalin: lukemat 3-5. Tästä muutama hetki ja PuRy pääsee ylivoimalle, mutta maalia ei syntynyt. Erän kääntyessä loppupuolelle Ryhti lisää johtoaan, ketkäpä muutkaan kuin Haapalainen-Väisänen ja lukemat 3-6. Tämän jälkeen KSB hiipi maalin päähän napauttaessaan kaksi maalia kahteen minuuttiin: tilanne 5-6. PuRy pääsee tämän jälkeen ylivoimalle, josta eivät tällä kertaa erehdy: Väisänen-Haapalainen dominointi jatkuu ja tilanne 5-7. Aivan erän loppuun KSB kaventaa 6-7:n, mutta siihen kiri jäikin, ja täysi pistepotti matkasi Puolangalle.

Pointteja turnauksesta:
+ Ketsuppipullon aukeaminen: PuRy on tehnyt viimeiseen kolmeen peliin 31 maalia!

+ Konkareiden pistetehtailu.

+ 4 tärkeää sarjapistettä.

Turnauksen tehomiehet:

Sami Haapalainen 6+5, Eemeli Väisänen 5+3, Jesse Heikkinen 2+1, Jere Kanerva 1+2, Jukka Anttonen 1+2, Mika Luukkonen 1+1, Panu Siira 1+1, Anssi Seppänen 1+0 ja Sami Lötjönen 0+1.

- - - -

Kuudes turnaus 7.2.2016

Kauden kuudes turnaus pelattiin Kajaanihallissa sunnuntaina 7.2. Mukaan saatiin enemmän pelimiehiä kuin edelliseen turnaukseen, joka oli pelkästään positiivinen asia.

KSB2 - PuRy

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui sarjakärki KSB2. Ja kuten monesti aiemminkin, ensimmäisen erän alku oli karmaiseva: alle minuutti pelattu ja KSB oli siirtynyt jo 0-2 johtoon. Maalit olivat Ryhdin kannalta hyvinkin epäonnisia pomppuja ja kimpoamisia. PuRy tuntui nukkuvan koko ensimmäisen erän, vaikka muutama maalintekopaikka luotiin. KSB tinttasi vielä erän jälkimmäisellä puoliskolla taululle lukemat 0-3. Aivan erän loppuun PuRy sai vielä rangaistuksen, kun Jere Kanerva joutui jäähyaitioon estämisestä. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin näistä lukemista.

Toisen erän alkuun PuRy tappoi alivoiman, ja jatkettiin tasakentällisin. Toinen erä oli KSB:n pyöritystä, vaikkakin Ryhdin pojilla ei ollut tuuriakaan mukana maalintekotilanteissa. KSB hyödynsi omat paikkansa hyvin ja napautti toiseen erään kolme maalia. PuRyn maalihanat aukesivat erän lopussa alivoimalla, kun ensin Jukka Anttonen sai jäähyn työntämisestä, jonka jälkeen Sami Haapalainen kaventaa Eemeli Väisäsen syötöstä tilanteeksi 1-6. Näistä lukemista erätauolle.

Kolmannen erän alkuun Ryhti kaventaa tilanteen 6-2:een, kun Eemeli Väisänen tulittaa Anttosen syötöstä pallon verkkoon. Tämän jälkeen KSB kasvattaa etumatkaansa kahdella pikamaalilla, jolloin tilanne oli jo 2-8. Pientä kiriäkin viriteltiin Puolankalaisten toimesta, kun minuutin sisään onnistuvat Tommi Väisänen Mikko Moilasen syötöstä ja Anttonen Haapalaisen syötöstä; tilanne 4-8. Aika kävi kuitenkin vähiin, ja KSB pääsi vielä kertaalleen tekemään maalin, joten pisteet jäivät Kajaaniin 4-9 lukemin.

 

Toiseen peliin vastaan asettui Sotkamon Jymy. Peliin saatiin myös mukaan Lötjösen Sami.

Peli alkoi tasaisissa merkeissä Jymyn mennessä kuitenkin 1-0 johtoon. Kapteeni Sami Haapalainen kuitenkin tasoitti ottelun Ville Lötjösen syöttäessä. Seuraavaa maali nähtiin reilun kahdeksan minuutin kohdalla, kun Lötjönen toimitti tällä kertaa pallon maaliin Jukka Anttosen syöttäessä. Noin 20 sekuntia tästä, Jymy kuitenkin tasoitti vielä ottelun ja ensimmäisille erä tauolle siirryttiin tasatilanteesta. 

Toinen erä alkoi myös tasaisissa merkeissä kun seuraava maali nähtiin vasta pelikellon näyttäessä aikaa 22:18 kun Panu Siira löi pallon maaliin hienon läpiajon päätteeksi tilanteeksi 3-2 Ryhdille.  Toinen erä päättyikin tässä tilanteessa. 

Kolmatta erää oli pelattu vain reilu kaksi minuuttia kun ketsuppipullo aukesi todenteolla. Ryhti järjesti  viimeiseen erään todelliset maalikarkelot, sillä se mätti peräti 10 maalia. Jymykin sai tehtyä kolmannen maalin mutta Ryhti teki vielä kavennusosuman jälkeen kolme maalia.Kolmannen erän maalintekijöitä olivat  Haapalainen 3 maalia, Lötjönen Sami 2 maalia, Jere Kanerva 2 maalia sekä  Ville Lötjönen, Mikko Moilanen ja Panu Siira yhdet maalit mieheen.

Turnauksen tehomiehet:

Sami Haapalainen 5+1,  Jukka Anttonen 1+4, Ville Lötjönen 2+2, Mikko Moilanen 1+3, Sami Lötjönen 2+1, Panu Siira 2+0, Jere Kanerva 2+0, Eemeli Väisänen 1+2, Lauri Nykänen 0+2, Tommi Väisänen 1+0 ja Anssi Seppänen 0+1.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Viides turnaus 23.1.2016

Vuoden vaihtuessa ja pitkän joulutauon jälkeen PuRy palasi pelikentille Kajaanihallissa. Erinäisten poissaolojen ja vammojen takia rosteri oli turnauksessa todella ohut: 8 kenttäpelaajaa. Maalivahtina toiminut Eetu Räisänen siirrettiin kenttäpelaajaksi, ja maaliin asteli Juuso Kanniainen.

PuRy - Papas

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Papas, jolle PuRy oli hävinnyt kaksi ensimmäistä kohtaamistaan. Tämä ei tosin ottelun alkumetreillä paljoa mieltä painanut, vaan Ryhti myllytti ja rakenteli maalipaikkoja hyvällä itseluottamuksella. Peli oli vanhentunut alle minuutin, ja Jesse Heikkinen pääsee tuikkaamaan pallon pienestä kulmasta verkon perukoille; 1-0. Tästä muutama minuutti ja Papas pääsee tasoittamaan tilanteeksi 1-1. Pari minuuttia edellisestä ja Papas rokottaa lukemiksi 1-2. Erän loppu olikin PuRyn kokonaisvaltaista hallintaa. Jere Kanerva napautti pariin minuuttiin kaksi maalia ja tilanne kääntyikin 3-2 johdoksi. Toiseen maaliin syötön sai Mikko Moilanen. Erän viimeiselle minuutille nähtiin vielä kaksi maalia, kun Panu Siira yltyi maalintekoon kahteenkin kertaan. Ensimmäiseen syötön sai jälleen Moilanen, ja toinen oli Siiralta kaunis yksilösuoritus; karvasi pallon vastustajan pakilta ja syöksyi hyökkäämään. Harhautukset ja pallo kauniisti yhdellä kädellä ohi maalivahdin; erätauolle 5-2 johdossa.

Toinen erä vanheni minuutin ja Papas pääsi kaventamaan lukemiksi 5-3. Toinen erä mentiinkin loppupuolelle ennen tilastomerkintöjä, kunnes PuRy pääsi ylivoimalle. Tämä ei tosin kauaa kestänyt, sillä Jere Kanervalle tuomittiin jäähy työntämisestä. Lyhyt ylivoima Papakselle, joka ei tuottanut tulosta, ja erätauolle lukemissa 5-3.

Erän alut tuntuvat olevan myrkkyä Ryhdille, ja niin oli nytkin: Papas hiipii jo maalin päähän alle minuutissa ja tilanne 5-4. Hetki tästä ja Jesse Heikkiselle tuomitaan mailaan lyömisestä 2 minuuttia istumista. Näin PuRy alivoimalle, mutta se kestettiin Kanniaisen ottaessa tärkeitä torjuntoja. Erän loppupuolella alkoi pelaajien vähyys näkyä, ja Papas sai painetta PuRyn päätyyn. Tämä tuottikin tulosta, ja tasoitus tuli viimeisen viisiminuuttisen aikana; 5-5. Näihin lukemiin peli päättyi ja PuRy sai raavittua itselleen yhden pisteen.

 

KSB - PuRy

Toiseen peliin asettui vastaan KSB. Ensimmäinen erä oli päästä päähän menoa, mutta KSB hyödynsi oman paikkansa viidennellä minuutilla ja tinttasi lukemiksi 1-0. Maalivahdit pitivät pintansa ja ottivat hyviä torjuntoja. Tilastomerkintöjä ei enempää tullut, joten erätauolle mentiin näistä lukemista.

Toistakin erää saatiin pelata pitkälle ennenkuin KSB alkoi pitämään PuRya pihdeissään. KSB teki kuuden minuutin kohdalla maalin siirretyn rangaistuksen aikana, kun allekirjoittaneella katkesi maila ja rikkinäinen maila lensi laidan yli: henkilökohtainen rangaistus 2+10 minuuttia mailan heittämisestä. Ennestäänkin ohut pelaajisto oheni 10 minuutiksi, ja KSB sai erässä vielä tehtyä kaksi maalia; tilanne 4-0. Erän loppuun Heikkinen kavensi Moilasen syötöstä tilanteeksi 4-1 ja erätauolle näistä lukemista.

Jälleen kerran erän alku oli huono, ja heti KSB rokotti lukemiksi 5-1. PuRy viritteli pientä kiriä, kun erän keskivaiheilla onnistuivat niin Moilanen kuin Eemeli Väisänen Eetu Räisäsen syötöstä, ja tilanne kaventui lukemiin 5-3. Tämä ei kuitenkaan riittänyt, vaan KSB tehtaili vielä pari maalia erän loppupuolella, ja pisteet jäivät Kajaaniin lukemin 7-3.

 

Pointteja turnauksesta:
- Kun suurinosa kärkimiehistä puuttui, pystyi myös nuorempi kaarti (Moilanen, Siira, Kanerva ja Heikkinen) nostamaan tasoaan pisteiden muodossa.

- Erien alut ovat edelleen jostain syystä ongelmallisia Ryhdille.

- Erityismaininta Panu Siiralle ja Anssi Seppäselle, jotka mukisematta pelasivat valtavia minuuttimääriä kummassakin ottelussa.

- Harhasyöttöjen määrä varsinkin KSB:tä vastaan oli liian suuri, ja tämä johti hyökkäyksien katkeamiseen ja paineen siirtymiseen PuRyn päähän.

Turnauksen tehomiehet: Mikko Moilanen 1+3, Panu Siira 2+0, Jere Kanerva 2+0, Jesse Heikkinen 2+0, Eemeli Väisänen 1+0 ja Eetu Räisänen 0+1.

- Mika

 

- - - -

Tapaninpäivän turnaus Puolangalla 26.12.2015

Kinkkua ja suklaata sulateltiin Puolangalla salibandyn merkeissä, kun SBT PuRy järjesti ensimmäistä kertaa joulun pyhinä salibandyturnauksen. Mallia turnaukseen otettiin lentopallon Koukkupolvi-turnauksesta: joukkueet jaettiin satunnaisesti arvalla. Pelaajat koottiin neljään koriin: sarjapelaajat/entiset sarjapelaajat, ei sarjapelaajat, naiset ja maalivahdit. Pelaajia saapuikin paikalle yhteensä 37 kappaletta, mikä yllätti myös järjestäjät positiivisesti. Maalivahteja saapui paikalle kolme ja naisia yksi. Pelaajista rakennettiin viisi joukkuetta, jotka olivat nimeltään Mahtiankat, Pantterit, Hurrikaanit, Mustahaukat ja Senaattorit. Maalivahteja kierrätettiin joukkueilla tasaisesti.

Alkusarjassa pelattiin 10 ottelua. Kaikki joukkueet kohtasivat toisensa kerran. Maalivahdeille, jotka olivat Eetu Räisänen, Niko Väisänen ja Eetu Heikkinen, pyöritys oli kovaa ja he joutuivatkin pelaamaan useampia tuplapelejä ilman sen suurempia taukoja. Voitosta napsahti tilille kaksi pistettä ja tasapelistä yksi piste. Alkusarjassa nähtiin tiukkoja ja paikoin vauhdikkaitakin kamppailuja, kun joukkueet kisasivat paikoista mitalipeleihin. Neljä parasta pääsi jatkoon ja viimeiselle sijalle jäänyt joukkue karsiutui pois jatkopeleistä. Hurrikaanit eivät onnistuneet kaapimaan yhtään pistettä, pronssipeliin pääsivät Senaattorit (3 pistettä) ja Mustahaukat (4 pistettä). Finaaliin tiensä selvittivät Pantterit (6 pistettä) ja Mahtiankat (7 pistettä). 

Pronssipeli oli aivan viimeiseen asti tiukka vääntö: varsinainen peliaika päättyi 3-3 ja ratkaisu venyi voittolaukauskilpailuun asti. Ottelun ratkaisi turnauksen ainut naispelaaja, kun Tiina Huovinen laukoi pallon vastustamattomasti ohi maalivahdin; pronssia Senaattoreille, neljäs sija Mustahaukoille. Niin ikään finaali tarjosi tiukkaa ja tasaista vääntöä jokaisesta maalipaikasta ja irtopallosta. Historian ensimmäisen Tapaninpäivän turnauksen nimiinsä vei Pantterit voitettuaan Mahtiankat lukemin 2-0. Voittajajoukkueessa pelasivat Ville Lötjönen, Panu Siira, Tommi Väisänen, Terho Väisänen, Taneli Moilanen, Pekka Mäkäräinen ja Jaakko Mustonen.

Turnauksesta kaavaillaan jokavuotista perinnettä ja positiivinen palaute edesauttaa järjestämään myös ensi jouluna kyseisen tapahtuman. SBT PuRy kiittää pelaajia ja katsojia onnistuneesta tapahtumasta!

 

- - - -

 

Neljäs turnaus 6.12.2015

Kauden neljäs turnaus pelattiin itsenäisyyspäivänä 6.12 Kajaanihallilla. Vastaan asettuivat KSB2 ja Sotkamon Jymy. Mukaan eivät päässeet Olli Näyhä, Pekka Suorsa, Jukka Anttonen ja Sami Lötjönen.

KSB2 - PuRy

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui KSB2, jonka PuRy voitti edellisessä kohtaamisessa lukemin 4-2. Ryhti aloitti maalinteon 5 minuutin kohdalla, kun Sami Haapalainen tinttaa pallon verkkoon ja tilanne 1-0. Tästä alle minuutti ja Mikko Moilanen pääsee kakkoskentän myllytyksen jälkeen sivaltamaan pallon maaliin, syöttäjänä toimi Panu Siira: 2-0. Heti tämän jälkeen Lauri Nykänen saa jäähyn taklaamisesta, ja KSB pääsee ylivoimalle. Tämä tuottikin tulosta, sillä kova laukaus puolustajan ohi yläkulmaan tasoitti pelin lukemiksi 2-1. Erän loppupuolella PuRy sai ylivoimaa, mutta tämä ei tuottanut tulosta vaikka paine saatiin pidettyä vastustajan päädyssä. Ennen erätaukoa KSB pääsee vielä tasoittamaan, ja erätauolle tilanteessa 2-2.

Toinen erä kerkesi vanhentua noin 3 minuuttia, kun KSB siirtyy ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon ja tilanne 2-3. Muutama minuutti tästä ja PuRy kuittaa: Eemeli Väisänen tasoittaa ottelun Haapalaisen syötöstä ja peli jälleen tasan 3-3. KSB sai mahdollisuutensa mennä johtoon, kun Jere Kanerva otti jäähyn vaarallisesta pelitavasta. Alivoima ja maalivahti Juuso Kanniainen kuitenkin kestivät, ja maalia ei syntynyt. Tästä Ryhti sai potkua peliinsä, ja tykittivät kaksi maalia reilu minuuttiin: ensin Haapalainen, jonka jälkeen Siira pääsee Nykäsen syötöstä tykittämään maalin edestä hienosti yläkulmaan, ja tilanne 5-3. Näistä lukemista erätauolle.

Kolmannen erän alkupuoli ei tilastomerkinnöillä mässäillyt. Kanniainen otti loistokoppeja ja puolustus piti loput tilanteet hallussaan. Erän suurimmat tapahtumat tulivatkin erän viimeisten minuuttien aikana. KSB otti maalivahdin pois, jolloin Ryhti pääsi niittaamaan tyhjiin: tekijänä Jere Kanerva ja syöttäjänä Tommi Väisänen: 6-3. KSB kavensi vielä hetken päästä 6-4:n ja sai ylivoiman viimeiselle minuutille, kun Jesse Heikkinen sai 2 minuuttisen maasta pelaamisesta. Loppukiri ei riittänyt ja näin 2 pistettä lähtivät Puolangalle lukemin 6-4. 

PuRy - Jymy

Toisessa ottelussa vastaan asettui lohkon hännille jämähtänyt Sotkamon Jymy, jonka PuRy voitti edellisessä kohtaamisessa lukemin 7-3. Tässäkin ottelussa Ryhti pääsi aloittamaan maalinteon: tutkapari Haapalainen-Väisänen toimii ja Sami niittaa pallon nuottaan, 1-0. Erän viimeisellä kolmanneksella kuitenkin Jymy sai mahdollisuutensa: PuRy ylivoimalla, ja vastustaja pääsee katkaisemaan syötön ja polkee läpi. Läpiajosta kumminkin tuomittiin rangaistuslaukaus, kun PuRy koetti takakarvata palloa pois. Tästä Jymy pääsikin kuittaamaan tilanteeksi 1-1. Näistä lukemista erätauolle.

Toinen erä vanheni minuutin verran ja sama tutkapari jälleen asialla: Haapalainen Väisäsen syötöstä 2-1. Minuutti tästä ja Jymy pääsee tasoittamaan 2-2, kun pallo ottaa kimmokkeen pelaajasta ja kaartaa kierteellä verkon perukoille. Eikä kauaa tästä ja Jymy ottaa ensimmäistä kertaa johdon, 2-3. Erän puolenvälin tietämillä PuRy sai ylivoimaa, mutta se ei tuottanut tulosta vaikka pallo liikkui: Jymy puolusti erittäin hyvin. Erän loppuun saadaan kuitenkin kaivattu tasoitus, kun Haapalainen niittaa hattutempun ja peli 3-3.

Viimeinen erä olikin Ryhdiltä varsin suvereenia peliä. Pallo liikkui ja painetta luotiin jatkuvasti Jymyn päätyyn. Tämä tuottikin tulosta erän alkupuolella, kun Väisänen napauttaa Ville Lötjösen loistavasta rystysyötöstä tilanteeksi 4-3. Muutama minuutti tästä ja Jesse Heikkinen pääsee vapaasti maalin edestä tinttaamaan pallon nuottaan Haapalaisen syötöstä: 5-3. Erän viimeisellä kolmanneksella PuRy joutui alivoimalle, kun Nykänen sai rangaistuksen vaarallisesta pelitavasta. Tämä alivoima kestettiin ja aivan ennen loppua Haapalainen rokottaa jälleen kerran Jymyn pelin sekoittuessa täysin. Loppulukemat siis 6-3 ja täysi pistepotti Puolangalle.

Ryhti järjestää myös Tapaninpäivänä 26.12 sählyturnauksen, jossa koukkupolvi-tyyliin jaetaan joukkueet satunnaisesti sarja/entisistä sarjapelaajista, ei sarjapelaajista ja naisista. Lisätietoa allekirjoittaneelta tai Facebookista.

Turnauksen pointit:
- Maalivahti Juuso Kanniainen. Voittanut jokaisen pelinsä. Varma, rauhallinen ja itseluottamus huipussaan.

- Kakkoskenttä. Sai hyvin luotua tilanteita ja pidettyä painetta vastustajan päädyssä. Yhteinen sävel tuntui löytyneen.

- Haapalainen ja Väisänen. Iivo ja Eme. Kokemusta löytyy. Ja tehokkuutta.

- Vaparitilanteet ovat paranemaan päin, mutta vieläkin niitä saisi treenata ja hioa paremmiksi.

Turnauksen tehomiehet: Sami Haapalainen 6+2, Eemeli Väisänen 2+2, Panu Siira 1+1, Jesse Heikkinen 1+0, Mikko Moilanen 1+0, Jere Kanerva 1+0, Tommi Väisänen 0+1, Lauri Nykänen 0+1 ja Ville Lötjönen 0+1.

 

- - - -

Kolmas turnaus 14.11.2015

Ryhdin uskollinen ratsu Rysky suuntasi lauantaina 14.11 keulansa jälleen kohti Kajaanihallia. Edelliseen turnaukseen rosteri koki pieniä muutoksia, kun Suorsan Pekka pääsi pelaamaan ensimmäiset sarjapelinsä tälle kautta. Tällä kertaa turnaukseen eivät päässeet viime kerralla mukana olleet Juuso Kanniainen, Olli Näyhä ja Sami Lötjönen. Maaliin asteli Eetu Räisänen.

Papas - PuRy
Ensimmäisessä pelissä vastustajaksi asettui Papas. Edellisen pelin Papas voitti 8-2 ja PuRy lähtikin hakemaan heistä voitokasta revanssia. Alku oli heikko: alle 2 minuuttia pelattu ja Papas niittaa luvuiksi 1-0. Tämän jälkeen mentiikin päästä päähän, ja kun erä alkoi painua loppuilleen, pääsi Jukka Anttonen tasoittamaan pelin Ville Lötjösen syötöstä: 1-1. Minuutti kyseisestä maalista ja Papas jälleen johtoon luvuin 2-1. Erän lopussa PuRylle ylivoimaa joka tuotti tulosta, kun Eemeli Väisänen sivaltaa maagisella rannelaukauksellaan pallon maaliin, ja erätauolle lähdettiin tasalukemissa 2-2.

Toinen erä käynnistyi jälleen heikohkosti PuRyn ottaessa jäähyn, ja Papas siirtyi minuutin pelin jälkeen ylivoimalla 3-2 johtoon. Tästä vain 27 sekuntia ja Väisäs Tommi nousee pakin paikalta maalille ja tinttaa pallon Eemelin syötöstä maaliin ja nostaa kädet kohti kattoa: 3-3. Ryhti pääsi ylivoimalle hetken päästä, mutta Papas rokottaa alivoimalla tilanteeksi 4-3. Ryhdillä oli paikkoja tasoittaa ja mennä vaikka johtoon, mutta Papaksen maalivahti oli erittäin hyvässä vireessä. Papas teki vielä muutama minuutti ennen erän loppua 5-3 maalin. Erän loppuun Puolankalaisille jälleen jäähy, ja kolmanteen erään lähdettiin alivoimalla.

Kolmas erä vanheni 4 minuuttia, kun Papas kasvatti johtonsa lukemiin 6-3. Ryhti kuitenkin koetti kiriä rinnalle, tiivistäen peluutustaan erän loppuajaksi. Tämä tuottikin tulosta, kun jälleen Eemeli pääsi laukomaan Jukan syötöstä kavennuksen 6-4. Tämän jälkeen kumpikin joukkue sai paikkoja, mutta Papas pääsi rokottamaan ensin ja tilanne 7-4. Vain 6 sekuntia edellisestä ja PuRy kaventaa lukemiksi 7-5. Maalintekijänä Jukka ja syöttäjänä toimi Sami Haapalainen. Alle minuutti ottelua jäljellä ja Papas lyö viimeisen naulan arkkuun ja voittaa näin ottelun lukemin 8-5.

KSB - PuRy

Toisessa pelissä vastassa oli kertaalleen voitettu KSB. Kuten monesti aiemminkin, erän alku tuotti vaikeuksia, ja 2 minuutin kohdalla KSB siirtyy 1-0 johtoon. Ensimmäinen erä mentiin muuten varsin tasaisissa merkeissä ja laukauksia sateli puolin ja toisin. Ryhti sai jäähyn varsin erikoisesta tilanteesta, kun tuomari tuomitsi maalivahti Eetu Räisäselle 2 minuutin jäähyn estämisestä. Alivoima kumminkin kesti ja lisämaaleja ei syntynyt, ja Eetu ottikin muutaman loistavan torjunnan pitäen pelin tasaisena. KSB erätauolle 1-0 johdossa.

Toinen erä vanheni pari minuuttia, ja KSB tinttaa lukemiksi 2-0. Kuitenkin tästä muutama minuutti ja kavennuksen iskee, kukapa muukaan, kuin Eemeli Väisänen ja tilanne 2-1. Hetki tästä ja KSB karkaa jälleen parin maalin johtoon: 3-1. Toisen erän loppuun PuRy sai ylivoimaa, mutta paineesta huolimatta pallo ei löytänyt tietään verkkoon. Tolpat kilisivät ja maalivahti hoiti loput. Viimeiseen erään lähdettiin KSB:n johdossa 3-1.

Viimeisen erän alkupuolella PuRy sai ylivoimaa, ja tällä kertaa se tuotti tulosta: Jesse Heikkinen viimeisteli Samin syötöstä kaivatun kavennuksen, ja peli 3-2. Tämän jälkeen peli oli tasaista taistelua, mutta sitten alkoi melkoinen hurlumhei-salibandy. Erän viimeisellä kolmanneksella PuRylle jälleen ylivoimaa. Tällä kertaa se ei toiminut ollenkaan: KSB pääsi kasvattamaan johtoansa alivoimalla ja valotaululle lukemat 4-2. Tämä ilmeisesti katkaisi Puolankalaisten selkärangan, sillä peli tuntui lamaantuvan täysin. Alle minuutti edellisestä ja jälleen omissa soi: 5-2. Erän lopussa saatiin kuitenkin kavennus ilman maalivahtia, kun Jesse iskee ottelun toisen maalinsa Villen syötöstä ja lukemat 5-3. Tämän jälkeen PuRy haki vimmatusti kavennusta, mutta pakkopeli ei tuottanut tulosta, vaan KSB iski tyhiin ja aivan erän lopussa vielä toisen maalin. Peli päättyi KSB:n voittoon lukemin 7-3.

Turnauksen pointit:
- Avauspeli. Tuntuu olevan välillä vaikeaa, ja etäisyyksien kasvaessa siitä tehdään vielä vaikeampaa.

- Ylivoima. Ei toiminut aivan toivotulla tavalla: 6 ylivoimaa, joista saatiin tehtyä 2 maalia ja päästettiin kaksi omiin.

Turnauksen tehomiehet: Eemeli Väisänen 3+1, Jukka Anttonen 2+1, Sami Haapalainen 0+3, Jesse Heikkinen 2+0, Ville Lötjönen 0+2, Tommi Väisänen 1+0.

 

- - - -

 

Toinen turnaus 17.10.2015

Toiseen turnaukseen lähdimme hyvistä lähtökohista: saimme jalkeille hyvän joukkueen, vaikkakin puolustuksen johtohahmo Lauri Nykänen oli tällä kertaa estynyt. Viime vuoden ykkösmaalivahti on vieläkin "telakalla" polvivaivojen takia. Pekka Suorsa oli myös estynyt. Myös Kajaanihallilla oli tapahtunut ihmeitä: parketti alusta oli vaihtunut mattoon ja meillehän se passasi.

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui Kajaanin Salibandyn kakkos joukkue. Ensimmäisen erän alku sujui tasaisissa merkeissä. Saimme luotua paikkoja mutta ensimmäinen maali näki päivän valon ajassa 8:24 kun Eemeli Väisänen jatkoi siitä, mihin pari viikkoa sitten jäi. Kanttilaukaus ja pallo maaliin. Syöttäjänä toimi korkeanpaikan leiriltä palannut kapteeni Sami Haapalainen. Ensimmäisen erän loppuun saimme ylivoiman, jota kerkesimme myllyttää noin minuutin. Jukka Anttonen laukoi kauden avausmaalinsa ensimmäisessä ottelussa maalin edestä. Syöttäjänä jälleen kerran Haapalainen. 

Toinen erä alkoi myös tunnustellen. KSB 2 ensimmäinen maali tuli ajassa 24:50 kun  he pääsivät lyömään pallon maalin edestä häkkiin. Tilanne 1-2. Tästä noin neljä minuuttia, Jukka Anttos show jatkui. Kun muille ei maistunut niin Anttonen lyö pallon yläkulmaan, syöttäjänä toimi vaihteeksi Haapalainen. Kolmannen erän alkuun KSB 2 pääsi helpohkosti kaventamaan vielä maalin päähän mutta tämän lähemmäs he eivät enää päässeet. Mahtaavaa ottelua pelanneet Anttonen ja Haapalainen näyttää pelaamisen mallia ja näpäyttää meidän neljännen ja Anttosen kolmannen maalin ja syöttäjän varmaan arvaattekin: kapteeni Haapalainen. Näin kauden toinen voitto Anttosen kolmen maalin ja Haapalaisen neljän syöttöpisteen turvin lukemin 2-4

Toisessa ottelussa vastaan asettui tälle kaudelle mukaan sarjaan tullut Sotkamon Jymy. Tämäkin ottelu alkoi tunnustelevasti ja ensimmäinen maali nähtiin vasta ensimmäisen erän lopulla, kun Mikko Moilanen pääsi kierteli vastustajien pelaajia ja laukoi pallon ylänurkkaan. Syöttäjänä toimi muuan Haapalainen. Tästä vain 24 sekuntia niin Haapalainen päättää itse vaihteeksi tehdä maalin, eikä toimia pelkästään syöttäjänä. Ajassa 13:26 Sotkamo pääsi vielä kaventamaan mutta enempää ei ensimmäisessä erässä enää nähty joten ensimmäisen erä päättyi 2-1 lukemin.

Toinen erä saikin salama alun. Ainut vain, että Haapalainen ei tällä kertaa rohmunnut itselleen lisää pisteitä mutta tutut miehet asialla. Väisäs Eemeli pääsee lyömään pallon maalin perukoille Anttosen toimiessa tällä kertaa syöttäjänä. Väisänen näyttää jälleen kerran taistelun mallia. Ylivoiman jälki tilanteessa vastustaja karvaa pomppivaa palloa mutta Väisänen ohittaa kylmän viileästi vastustajan ja näyttää jälleen kerran, miksi hänellä on yksi lohkon, ellei jopa 5 divarin paras laukaus. Pieni vauhti selkä maalia kohti, kääntö, ja siellä lepää. Tästä noin puoli minuuttia meidän harmiksemme Sotkamo pääsi kaventamaan vielä tilanteeksi 4-2, mutta eipä aikaakaan kun Sotkamon päässä jälleen soi. Muuan Haapalainen tekee ottelussa toisen maalin ja syöttäjänä toimi hienon edellisen maalin tehnyt Väisänen.  Erän lopussa Anttonenkin haluaa päästä tässä ottelussa maalin makuun ja laukookin tilanteeksi 6-2 ja näistä numeroista lähdettiinkin viimeiseen erään.

Viimeinen erä saa samanlaisen alun kuin toinenkin erä. Ainoastaan 12 sekuntia aika oli ehtinyt kulua kun Haapalainen lyö pallon maaliin. Hänelle ottelussa hattutemppu ja syöttäjänä olleelle Väisäselle toinen syöttöpiste otteluun. Sotkamo kaventaa vielä 7-3 mutta voittajasta ei ollut tällä kertaa epäselvyyttä. Näin kauden kolmas voitto putkeen lukemin 7-3

Pointteja turnauksesta:

+ Ensimmäisen turnauksen huilineet Jukka Anttonen ja kapteeni Sami Haapalainen olivat todella hyvällä pelipäällä ja siihen vielä Eemeli Väisänen. Jätkät naputtelee semmoisia pisteitä että huhhuh

+Vaikka maalivahtiosastolta loukkaantuneena oleva Aleksi Väyrynen on poissa, on nuori Juuso Kanniainen esittänyt todella hyviä otteita alkukauden peleissä. Päästettyjen maalien keskiarvo 2.33 ja kolme peliä, kolme voittoa. Lohkon kuumin pallon koppailija tällä hetkellä.

+ Täytyy myös mainita, että alivoima on onnistunut todella hyvin. Neljässä ensimmäisessä ottelussa emme ole päästäneet yhtään alivoimamaalia.

-Ykköskenttä. Tekee mitä haluaa. Meidän kannalta se on hyvä juttu mutta turnaus osoitti jälleen kerran, että olemme aivan liikaa tämän ketjun varassa. Paikkoja on muillakin mutta ei napsu. Piirun verran tekemistä lujempaa kentälle, niin tulostakin alkaa syntyä.

Turnauksen tehomiehet:

Sami Haapalainen 3+6, Jukka Anttonen 4+1, Eemeli Väisänen 3+2, Mikko Moilanen 1+0

 

- - - -

 

Ensimmäinen turnaus 4.10.2015

Uudistunut Ryhdin joukkue starttasi matkansa kohti Kajaanihallia. Uudistuneessa lohkojaossa oli meidän kannalta hyvää sekä huonoa: kaikki pelit ovat Kajaanissa mikä on puolankalaisille lyhyempi pelimatka mutta Oulusta tuleville pelimatkat venyvät todella pitkiksi. Huonoa on myös meidän sekä varmaankin Sotkamolaisten kannalta, sillä pelit pelataan Kajaanihallissa parketilla, kun viime vuonna siellä pelattiin matolla. Uudistuneella joukkueella keski-ikä turnauksessa lähenteli 20 ikävuotta, koska ”vanhat mestarit” olivat estyneet mikä tarkoitti uusille nuorille lisää vastuuta. Uusia pelaajia joukkueeseen tuli Panu Siira, Anssi Seppänen sekä Tomi Kanniainen ja välivuoden pitänyt Tommi Väisänen liittyi mukaan vahvistamaan puolustusta.

Mutta sitten itse asiaan. Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui aina kova Papas. Vaikka vastustaja olikin saanut vain seitsemän kenttäpelaajaa peliin mukaan. Mutta heti alusta asti näkyi kajaanilaisten työmoraali pienemmälläkin pelaaja määrällä. Papaslaiset sumputti hyvin eikä päästy Papaksen maalin eteen sekä meidän syötöt sekä varsinkin laukaukset olivat todella luokattomia koko pelin. Liekkö johtunut alkujännityksestä sekä vieraasta pelialustasta? Alusta asti Papas sai tilanteita ja johtikin neljän minuutin pelin jälkeen jo 2-0. Ensimmäisen erän lopulla Tommi Väisänen avasi puolankalaisten maalisaldon kaudella 2015-16. Iloa ei kestänytkään kauan, kun heti toisen erän ensimmäisillä sekunneilla Papas siirtyi 3-1 johtoon ja tekikin tasaisin väliajoin maaleja. Sami Lötjösen sekä Jere Kanervan hienon kuljetuksen päätteeksi muuta hurrattavaa ei meidän pelistä löytynyt ja Papas veikin ensimmäisestä pelistä 2 pistettä 8-2 lukemin.

Toiseen peliin toista kajaanilaisjoukkuetta KSB:tä vastaan oli ryhtiliikkeen paikka. Alku sujui tasaisesti molempien maalivahtien ottaessa hyviä torjuntoja, varsinkin meidän Juuso Kanniainen otti todella varmoja ja hyviä koppeja. Ensimmäinen maali nähtiin ajassa 8:51 kun Eemeli Väisäsen pravuuri, tulinen kiertorannelaukaus painu tolppaa hipoen maaliin. Syöttäjänä toimi ensimmäistä kertaa kapteenina ollut Jesse Heikkinen, joka johtikin joukkuettaan todella mallikkaasti sekä esimerkillisesti. Toisen erän loppuun pääsimme pyörittämään ylivoimaa ja sehän toimii. Tällä kertaa ensimmäisen maalin tekijämiehet vaihtoi paikkaa kun Eemeli tarjoili kapteeni Heikkiselle joka vippasi maalin edestä maalivahdin yli pallon maaliin: kädet ylös ja nimi lehteen. Toinen erä jatkui meidän hienoisella pyörityksellä joka tuotti tulosta ajassa 23:35 kun ”ruukie” Panu Siira pääsi laukomaan ensimmäisen maalinsa virallisissa peleissä. Syöttäjänä toimi Väisäsen Tommi. Toisessa erässä KSB pääsi pyörittämän kolmeen otteeseen ylivoimaansa, mutta meidän pelaajat blokkasivat sekä peittivät uhrautuvasti palloja. Kova kesäharjoittelu on siis tuottanut tulosta. KSB pääsi kaventamaan kuitenkin tilanteeksi 3-1 mutta emme siitä lannistuneet. Päinvastoin. Eemeli Väisänen lisäsi johdon jälleen tutun tulisella rannarilla. Syöttäjänä kapteeni Heikkinen. Onko tässä syntymässä uusi tutkapari? Seuraava maali olikin kaunista katseltavaa: Tommi Väisäseltä mahtava läpisyöttö sukunimikaimalle Eemelille, joka näytti miten pallo lyödään ilmasta maaliin. Hattutemppu siis Eemelille. Meidän viimeisen maalin teki maalin edestä loukkaantumisista kärsinyt Lauri Nykänen, jolle pallon tarjoili jälleen Heikkisen Jesse. KSB kavensi hetkeä tämän jälkeen meidän pienen nukahduksen jälkeen mutta pisteet meille todella vakuuttavan esityksen jälkeen.

Kapteeni Heikkisen mietteitä turnauksesta:

Surkean ensimmäisen pelin jälkeen teimme suunnanmuutoksen. Päätimme toiseen peliin lähdettäessä, että otamme pisteet kotiin ja näin tapahtuikin ja tästä on hyvä lähteä seuraavaan turnaukseen joka on puolentoista viikon päästä lauantaina jälleen Kajaanissa.

Pointteja turnauksesta:

+Surkean ensimmäisen pelin jälkeen hieno tason nosto toiseen peliin

+Uudet tulokkaat pelasivat varsin ennakkoluulottomasti

- Ensimmäisessä pelissä valmistautuminen  sekä erien alut olivat jälleen huonot

- Pelipaikat olivat vähän hakusessa  ensimmäisestä turnauksesta johtuen.

Tehot:

Eemeli Väisänen 3+1, Jesse Heikkinen 1+3,Tommi Väisänen 1+2, Lauri Nykänen 1+0, Panu Siira 1+0, Jere Kanerva 1+0, Sami Lötjönen 1+0, Mika Luukkonen 0+1