Raportit

SBT PuRy - NK SBT (6-6)

Vuosi 2015 oli edennyt jo tammikuun lopulle saakka ja pitkä tauko sarjapeleistä päättyi, kun kauden viides turnaus pelattiin Oulun Nallisportissa 31.1. Maalivahtiosastolla nähtiin uusi kasvo, kun Aleksin ja Juuson ollessa pois tolppien väliin asteli Eetu Räisänen, ja näin ollen "rookie" sai ensimmäiset sarjapelit vyölleen. Hyökkääjätilanne oli verrattain hyvä; kasaan raavittiin kolme hyökkäyskenttää. Pakeista oli jälleen kerran pulaa, ja ensimmäiseen peliin lähdettiin kolmella puolustajalla.

Ensimmäisessä pelissä asettui vastaan joulukuun alussa voitettu NK SBT. Jos edellinen peli heitä vastaan oli PuRyltä suvereenia hallintaa ja rauhallista pelin rakentelua, niin tämä ei sitä ollut. Avauserää oli pelattu noin 5 minuuttia, kun PuRy sai jäähyn liian monesta kenttäpelaajasta kentällä. NK SBT pääsikin pyörittämään ylivoimaa, ja ei erehtynyt; tarkka veto uppoaa verkkoon ja tilanne 0-1. Tästä reilu 4 minuuttia myöhemmin PuRy tasoittaa; puolikuntoisena pelannut Suorsan Pekka pääsee niittaamaan 1-1 tasoituksen Lötjös Villen tarjoilusta. Mutta heti seuraavan aloituksen jälkeen NK SBT tinttaa lukemiksi 1-2. Muutaman minuutin kuluttua vastustajat karkaavat 1-3 johtoon. Tämän maalin jälkeen PuRyn ykköskenttä heräsi; Näyhän Olli tekaisi 9 sekunnissa 2 maalia, toiseen syötön sai Anttosen Jukka ja toiseen Suorsan Pekka. Erätauolle tilanteessa 3-3.

Toisen erän alku oli tasaista vääntöä ja kummatkin maalivahdit pitivät pintansa. Eetu otti mahtavia koppeja ja toisessa päässä NK SBT:n maalivahti teki samaa. PuRyn hyökkäykset eivät tuntuneet millään lähtevän käyntiin ja keskialueen pomppupallot menivät lähes poikkeuksetta vastustajan haltuun. Reilun 12 minuutin kohdalla NK SBT tarjosi PuRylle shokkihoitoa: 2 maalia 30 sekuntiin. Tilanne siis 3-5. PuRy sai vielä ylivoimaa erän loppuun, mutta ei kyennyt maalia tästä tekemään. Toiselle erätauolle mentiinkin näissä lukemissa.

Kolmannen erän alkuun ykköskenttä pisti tuulemaan; 12 sekuntia pelattu ja Väisäs Eemeli kaventaa Anttosen syötöstä tilanteeksi 4-5. Tästä vain reilu minuutti ja taas verkot tötterölle. Tällä kertaa asialla kauden maalitilinsä avannut Lötjös Sami, joka pääsi tuikkaamaan pallon maalin edestä verkon perukoille; tilanne tasan 5-5. Peli aaltoili päästä päähän ja oli muutenkin hyvin sekavaa. Tämä kostautui, kun reilu 7 minuuttia oli pelattu viimeistä erää ja NK SBT pääsee iskemään pallon maaliin. Tähänkin tosin kuitti tuli Ryhdiltä nopeasti; Lötjös Sami käy napauttamassa Pyykkös Villen syötöstä toisen maalinsa vain reilu puoli minuuttia takaiskun jälkeen ja tilanne jälleen tasan 6-6. Erän loppu olikin coast-to-coast tyylistä peliä. Kummallakin oli viimeisellä minuutilla paikka ratkaista peli; ensin NK SBT pääsee 2-1 hyökkäykseen ja poikittaissyötöstä laukaus viuhuu vain muutamia senttejä ohi PuRyn maalin. Tästä nopea kääntö ja PuRyllä sama toisessa päässä, mutta laukaus meni yli maalin. Näin pisteet tasattiin lukemin 6-6.

SBT PuRy - KSB (5-11)

Toisessa ottelussa vastaan asettui entinen Spartak, nykyinen KSB jota vastaan kamppailu oli kauden ensimmäinen. Ottelun alku olikin PuRyn kannalta odotteleva ja passiivinen, ja tämän vastustaja käytti hyödykseen. 34 sekuntia kellossa ja KSB niittaa tilanteeksi 0-1. Edelleen odottelu ja sekavuus jatkui, ja tämän KSB käytti pari minuuttia myöhemmin hyväkseen siirtyessään 0-2 johtoon. Pieniä heräämisen merkkejä PuRyn leirissä nähtiin, kun 6 minuutin kohdalla edellisessä pelissä pirteästi esiintynyt Sami Lötjönen kaventaa Kanervan Jeren syötöstä tilanteeksi 1-2. Ja tästä alle minuutti ja jälleen KSB:n verkoissa soi; asialla Näyhän Olli ja tähän maaliin syötön tarjoili Heikkisen Jesse, tilanne siis 2-2. Erä olikin pienoista KSB:n hallintaa, ja Eetu maalissa nappasi hienoja koppeja. 11 sekuntia ennen erän loppua pääsi KSB kuitenkin yllättämään ja erätauolle lukemissa 2-3.

Toinen erä olikin Ryhdin pojilta synkkääkin synkempi. Jäähyjä jaettiin peräti 4 kappaletta, 3 niistä Purylle ja 1 KSB:lle. Heti erän alkuun Ryhti joutuu pelaamaan alivoimaa, eikä KSB:n ylivoima erehdy; tulostaululle lukemat 2-4. Tästä reilu minuutti ja taas merkkausvirheen seurauksena omissa soi; 2-5. Musertava tahti jatkuu ja henkinen selkäranka alkoi olla murtunut jo useasta kohtaa, kun jälleen minuutin päästä PuRyn verkko heiluu ja KSB tuulettaa 2-6 maalia. PuRyn pojat raastoivat mutta ei auta. KSB oli todella tehokas maalipaikoista, ja kun toinen erä oli vanhentunut 11 minuuttia, pallo löytää tiensä maaliin ja turhautuminen alkaa näkyä joukkueen suorituksessa; tilanne jo 2-7. PuRy saikin tilaisuutensa kaventaa ylivoimalla, mutta ei siinä onnistunut. Turhautuminen kulminoitui jäähyilyyn, ja lähes koko loppuerä pelattiinkin alivoimaa. Tosin sanottakoon, että tuomareiden toimintaa kyseenalaistettiin rankasti, ja tästä oli samaa mieltä myös kajaanilaiset. Summerin soidessa synkät luvut 2-7 loistivat tulostaululla ja lähdettiin viimeiselle erätauolle.

Kolmannen erän alussa kavennus tulikin minuutin kohdalla, kun aina niin tehokas "kiertoranne" löytää tiensä verkon perukoille, tekijänä siis Väisäsen Eemeli Näyhän Ollin syöttäessä.; 3-7. Jälleen merkkausvirheet ja paikoittainen turhautuminen näkyvät mitä karuimmalla tavalla, kun KSB rokottaa avopaikoista kahdella maalilla ja tilanne näin 3-9. Seuraavaksi maalin teki kuitenkin PuRy, taiteilijana jälleen Väisäsen Eemeli Luukkosen Mikan syötöstä; 4-9. Jälleen kahden maalin shokkihoitoa oli tarjolla, ja tarjoilijana siis KSB, kun erä alkoi painua puolenvälin yli; tilanne murskaava 4-11. Numeroiden kaunistelua paria minuuttia ennen loppua tarjosi Eemeli tekemällä hattutempun Näyhän Ollin syötöstä. Ryhti otti vielä jäähyn, mutta lyhyeksi jäänyt ylivoima ei tuottanut maaleja ja lukemat 5-11 jäivätkin pöytäkirjaan lopputulokseksi. Erikoismaininnan ansaitsee KSB:n #3 Miska Ojala, joka tykitti peräti 4 maalia ja oli muutenkin pirteällä jalalla liikkellä.

Turnauksen tehot:
Olli Näyhä 3+2, Eemeli Väisänen 4+0, Sami Lötjönen 3+0, Pekka Suorsa 1+1, Jukka Anttonen 0+2, Ville Lötjönen 0+1, Jesse Heikkinen 0+1, Jere Kanerva 0+1, Ville Pyykkönen 0+1, Mika Luukkonen 0+1.

- - - -

SBT PuRy- NK SBT (5-0)

Kauden neljänteen ja samalla vuoden viimeiseen turnaukseen lähdettiin hyvästä asetelmasta: edellisestä turnauksesta saatiin kauden ensimmäinen voitto sekä tasapeli sarjajohtaja TOTAL:lta. Vastaan asettui entuudestaan tuntematon NK SBT. Ottelu alkoi hyvin käyntiin. Ensimmäistä erää oli pelattu reilu 4 ja puoli minuuttia kun Olli Näyhä pääsi aloittamaan maalitehtailun Jesse"koho"Heikkisen syötöstä. Maalinteko jatkui 10 minuutin kohdalla, kun Eemeli"eme"Väisänen antoi tulisen ranteensa puhui. Tällä kertaa Jukka"juki"Anttonen toimi syöttäjänä. Ensimmäinen erä päättyi siis 2-0 johdossa.

4 ja puoli minuuttia oli pelattu kun toisen erän ensimmäinen maali näki päivänvalon.  Tällä kertaa ylivoima oli reenattu kuntoon ja Olli Näyhä iski ottelun toisen maalinsa Eemelin ollessa etevä syöttäjä. Toisessa erässä ei enempää maaleja nähty, vaikka esimerkiksi Sami"iivo"Haapalaisella oli ilmeisesti tähtäys kohdistettu tolppaan ja ylärimaan, sillä valehtelematta 7 kertaa kilahti punaiseen putkeen. Viimeiseen erään lähdettiin siis 3-0 lukemista.

Viimeistä erää oli pelattu noin seitsemän minuuttia kun vastustaja pääsi läpisyötöstä yksin läpi ja Ilkka Tyynelä oli hieman myöhässä ja löi ilmeisesti mailaan rangaistuslaukauksen arvoisesti. Ilmeisesti on sallittua kuitenkin jälkipelissä vastustajalla ajella kulmassa selän puolelle? Mutta niin. Vastustajalle siis rankkari. Ilmeisesti Aleksi"allu"Väyrynen psyykkasi vastustajaa sen verran, että hän ampui ohi. Sen jälkeen "allulta" tuuletukset vastustajaa päin ja katsomosta vaadittiin hänelle jopa henkilökohtaista kymmenen minuutin jäähyä, sitä kuitenkaan ei tuomittu, vaikka ilmeisesti tuomarit sitä jälkeen käsittelikin. Mutta eipäs harhailla. Vastustajalle siis ylivoima ja Ilkka jäähypenkille mutta vastustaja ei onnistunut sitä hyödyntämään puolustuksen peittäessä hyvin ja "allun" hoitaessa loput. Ilkalla oli jäähyllä aikaa miettiä mitä tuli tehtyä ja sitä ilmeisesti tekikin. Heti hänen päästyä jäähyltä, pallo laitaan Ilkalle ja häneltä väkevä nousu maalille ja pallo alakulmaan ja kauden ensimmäinen maali näki päivänvalon. Tilanne 4-0. Vielä kuusi minuuttia ennen pelin loppua Eemelin tulinen ranne puhui maalin muodossa ja tilanne 5-0. Viimeiset minuutit jännitettiin vielä "allun" nollapeliä ja se tulikin sieltä. Kauden toinen voitto siis lukemin 5-0. Täytyy vielä mainita, että peli oli hyvin omissa käsissämme ja vaikka viimeiseen erään lähdettiinkin 3-0 lukemista pystyimme luomaan paikkoja eikä meillä ollut hädän päivää.

SBT PuRy- OLK (7-9)

Toisessa pelissä vastaan asettui jo edellisestä turnauksesta tuttu OLK. Etukäteen oli jo tiedossa, että pelistä tulisi tiukempi kuin ensimmäisestä, vaikkakin vastustaja oli saanut meitä vastaan vain kolme vaihtopelaajaa. Kuten edellisessäkin OLK pelissä, maalissa aloitti Juuso Kanniainen.  Peli alkoi siitä mihin ensimmäinen peli päättyi: ensimmäistä erää oli pelattu vain 24 sekuntia, kun tehokaksikko Eemeli "eme" Väisänen ja Sami "iivo" Haapalainen laittoi verkot tötterölle ja kun peliä oli pelattu pari minuuttia eteenpäin, sama kaksikko iski meidät 2-0 johtoon. Ajassa 09.34 saimme ylivoiman eikä vastustaja kerennyt istua kuin 15 sekuntia jäähyllä, kun ykkösylivoima toimi jälleen. Tällä kertaa maalintekijänä Olli Näyhä  Samin toimiessa jälleen syöttäjänä. Vielä erän loppuun Eemeli teki hattutempun Samin ollessa jälleen syöttäjänä!

Toiseen erään lähdettiin siis todella maukkausta lähtökohdista, 4-0 tilanteesta. Ilmeisesti jäimme erätaukoa viettämään, kun OLK kavensi pelin heti toisen erän alkuun. Toista erää pelattiin tasaisessa merkeissä aina 20 minuuttiin saakka, kunnes OLK teki kaksi maalia minuutin sisäään ja pääsi peliin mukaan. Jesse "koho" Heikkinen vei meidät kuitenkin 5-3 johtoon aivan korkean mailan rajamailta veljensä Jeren toimiessa syöttäjänä. Mutta kuinka ollakkaan, vain viisi sekuntia toista erää jäljellä ja OLK kaventaa 5-4. Toinen erä oli siis  murheellinen meidän kannalta, vaikka paikkoja oli mutta tällä kertaa ei osunut tolppien väliin ja vastustajan maalivahti torjui hyvin.

Viimeiseen erään vastustaja sai ilmeisesti buustia toisen erän viime sekuntien maaleista ja alkoi nostaa karvausta ja meillä alkoi hapot myllätä vahvoissa reisissämme. OLK:n karvaus tuottikin tulosta harmillisesti viimeisen erän alkuun ja tasoitti pelin ja tekivätkin sen jälkeen puoleentoista minuuttiin 3 maalia ja siirtyivät 5-7 johtoon ja siitä vain pari minuuttia ja vastustaja iski jälleen. Aikalisällä yritimme herätellä joukkuetta ja saimmekin kavennuksen aikaan vielä pari minuuttia ennen loppua Olli Näyhän  siirtäessä pallon maalinkulmalta verkon perukoille Jessen tarjoillessa huippu syötön. Tämän jälkeen ilman maalivahtia myllytimme ja saimme kun saimmekin tehtyä 7-8 kavennuksen puolitoista minuuttia ennen loppua Eemelin toimiessa jälleen maalintekijänä ja syöttäjän varmaan arvaattekin jo : kuka muu muka kuin Sami Haapalainen. Yritimme vielä nousta tasoihin ilman maalivahtia mutta OLK pääsi tekemään loppulukemat 7-9 tyhjään maaliin. OLK:lle siis revanssi parin viikon takaisesta maali-iloittelusta, joka päättyi jälleen suuren maalimäärään. Tästä siirrymme noin kahden kuukauden mittaiselle joulutauolle, jonka aikana on hyvä reenata hieman fysiikkaa ja jättää joulu herkut muiden syötäväksi!

Yhteenvetoa turnauksesta:

+Allun nollapeli

+Kakkos kentän onnistumiset yheensä tehot  5+3

+Peli ilme parantunut huomattavasti ensimmäisistä turnauksista!

-OLK pelissä kunnon loppuminen

- Merkkausvirheitä vielä liikaa

- Johtoasemassa pelaaminen heikkoa

Turnauksen tehot : Eemeli Väisänen 6+1, Sami Haapalainen 0+5, Olli Näyhä 4+0, Jesse Heikkinen 1+2, Ilkka Tyynelä 1+0, Jukka Anttonen 0+1, Jere Kanerva 0+1

- - - -

3. Turnaus 15.11.2014 Oulu

SBT PuRy - Total (4-4)

Kauden kolmanteen turnaukseen PuRy lähti tavoittelemaan avausvoittoaan Oulun Nallisportiin. Rosteri muuttui jälleen: vanhoista tekijöistä remmiin saatiin Sami Haapalainen ja Lauri Nykänen, kun taas Ville ja Sami Lötjönen sekä Ilkka Tyynelä eivät päässeet reissuun mukaan.

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui edellisessä turnauksessa PuRyn voittanut Total, joten revanssihenkeä oli aistittavissa. Peli-ilme olikin aivan toisenlainen verrattuna viime turnaukseen, ja PuRy puolusti antaumuksella. Myöskin hyökkäyspään pelissä oli tapahtunut huomattavaa piristymistä. Tämä tuottikin tulosta 9 minuutin pelin jälkeen, kun Sami Haapalainen tykitti kauden avausmaalinsa Anttosen Jukan syötöstä. Kuitti tähän tuli tosin nopeasti, ja tilanne olikin 1-1. Ensimmäisen erän loppuun ykköskenttä napauttaa toisen maalin jossa Sami jälleen maalintekijänä ja syöttäjänä Väisäsen Eemeli. 2-1 tilanteessa ensimmäiselle erätauolle.

Toinen erä meni PuRyn pitäessä painetta Totalin päädyssä, ja vastahyökkäykset hoiti maalissa Allu puolustuksen avustamana. Painostus tuottikin tulosta, kun Total joutui rikkomaan ja ylivoima pääsi käyntiin. Ykkös ylivoiman maali oli jo lähellä, mutta kakkos ylivoima onnistui: Ruokolaisen Olli syöttää laidasta Luukkosen Mikalle, joka lataa ranteella pallon ohi Totalin maalivahdin ja tilanne näin 3-1, kun ottelu ohi ohittanut jo puolivälin. Painostuksen jatkuessa Total otti toisenkin jäähyn, ja tällä kertaa ykkös ylivoima ei erehtynyt: Eemelin rannelaukaus uppoaa verkon perukoille Näyhän Ollin syöttäessä. 4-1 ja näissä lukemissa mentiin erätauolle.

Kolmannessa erässä Total sai koneensa käyntiin ja aloitti kovan painostuksen. Reilun 6 minuutin jälkeen kavennus tuli ja tilanne näin 4-2. Painostus jatkui ja PuRy sai tosissaan puolustaa ja juosta liukasliikkeisten hyökkääjien perässä. Muutama minuutti edellisestä maalista ja Total oli jo maalin päässä: tilanne 4-3. Erän loppupuolella Total käytti aikalisänsä ja otti maalivahdin pois. Selvästi väsynyt Ryhti puolusti vimmatusti, mutta Totalin kuudella viittä vastaan myllytys päättyi komeaan vetoon poikittaissyötöstä ja tilanne tasan 4-4. Nämä olivatkin loppulukemat ja PuRy sai ryöstettyä sarjakärjeltä pisteen.

SBT PuRy - OLK (11-7)

Toiseen peliin maalille asettui Kanniaisen Juuso, jolle peli oli ensimmäinen sarjatasolla tälle kautta. PuRy sai unelma alun: 14 sekunnin pelin jälkeen Anttosen Jukka napauttaa tilanteeksi 1-0 Haapalaisen syöttäessä. Ryhti joutui pelaamaan alivoimaa 7 minuutin kohdalla, kun Suorsan Pekka otti jäähyn, mutta piristynyt puolustuspelaaminen auttoi pitämään OLK:n pois pahimmilta maalipaikoilta ja loput vedot napsi Juuso. Paikkoja luotiin kumpaankin päähän, mutta maalivahdit pitivät pintansa ja 1-0 lukemissa mentiin erätauolle.

Toinen erä ei ehtinyt vanhentua kuin 13 sekuntia, ja OLK pääsee tasoittamaan tilanteeksi 1-1. 2 minuutin pelin jälkeen Samin syötöstä Eemeli sivaltaa pallon maaliin ja tilanne 2-1. Pari minuuttia tästä ja  Heikkisen Jesse pamauttaa Kanervan Jeren syötöstä pallon komeasti etukulmaan ohi OLK:n maalivahdin tilanteeksi 3-1. OLK pääsikin peliin mukaan, ja teki reiluun kahteen minuuttiin kaksi maalia; tulostaulu näytti tilannetta 3-3. Tämän jälkeen PuRy aloitti maalitehtailun; ensin Eemeli tekee jälleen Samin syötöstä 4-3, hetki tästä ja Sami tekee 5-3 Jukan syötöstä sekä muutaman minuutin päästä Jere Kanerva tykittää pallon yläkulmaan Ruokolaisen Ollin syötöstä lukemiksi 6-3. Pienen nukahduksen seurauksena OLK sai tehtailtua pari maalia ja tilanne olikin yllättäen 6-5.

Kolmas erä oli PuRyltä todella vahva. Reilu 4 minuuttia pelattu ja OLK joutuu jäähylle mailaan lyömisestä. Ryhti käyttää jälleen ylivoimansa tehokkaasti; Suorsan Pekka antaa loistavan syötön viivasta maalin kulmalle Näyhän Ollille, eikä tämä erehdy laukoessaan tilanteeksi 7-5. Tästä pari minuuttia ja Sami tekee tilanteeksi 8-5 Pekan toimiessa syöttäjänä. Ottelun viimeinen minuutti oli todella erikoinen: yhteensä 5 maalia! Ensin OLK kaventaa 8-6, jonka jälkeen Ryhti tekee 3 maalia 11 sekuntiin. Näyhä tekee 2 maalia Samin syötöistä, ja Sami itse tekee vielä yhden Anttosen syötöstä. 5 sekuntia ennen loppua OLK kaunistelee lukemia, ja loppusummerin soidessa PuRy ottaa kauden avausvoiton lukemin 11-7!

Turnauksen tehopisteet: Sami Haapalainen 5+5, Eemeli Väisänen 3+1, Olli Näyhä 3+1, Jukka Anttonen 1+3, Olli Ruokolainen 0+2, Pekka Suorsa 0+2, Jere Kanerva 1+1, Jesse Heikkinen 1+0 ja Mika Luukkonen 1+0.

- - - -

2. Turnaus 26.10.2014 Oulu

SBT PuRy - Total

Puolangan Ryhti suuntasi toiseen turnaukseensa Oulun Nallisportiin avaamaan pistetiliään ja kohentelemaan asemiaan sarjataulukossa. Edelliseen turnaukseen verrattuna rosteri muuttui hieman: Sami Lötjönen ei kyennyt pelaamaan polvivaivojen takia ja Jere Kanervaa vaivasi pohjevaivat. Ensimmäiset pelinsä tälle kautta puolestaan tulivat pelaamaan Pekka Suorsa sekä Olli Ruokolainen, jotka istutettiinkin pakkipulan vuoksi puolustajiksi.

Ensimmäinen erä Totalia vastaan näytti heidän tehokkaan viimeistelytaitonsa. Totalin korkea karvaus toimi, poikittaissyötöt napsuivat lapaan ja tilanne oli 0-2 9 minuutin pelin jälkeen. 0-3 maali oli ylivoimamaali, kun Suorsan Pekka otti jäähyn ja vastustaja pääsi riipaisemaan verkot tötterölle. Erän lopussa Total napautti 0-4, eikä PuRy saanut muutamaa vetoa lukuunottamatta laatupaikkoja aikaiseksi.

Toisessa erässä PuRyn peli-ilme parani hiukan. Ylivoimaakin päästiin kokeilemaan, tosin tuloksetta. Kun ei itselle maistu, niin kaverille maistuu; Total heläytti verkkoja tötterölle pariin otteeseen ja kolmanteen erään 0-6 lukemissa.

Kolmannen erän alkuun nähtiin PuRyn kavennus, kun onnistuneen hyökkäyspään myllytyksen jälkeen Suorsa näkee pakin tontilta Luukkosen Mikan maalin kulmalla aivan vapaana. Kova syöttö maalille ja pallo ohjataan maalin perukoille, tilanne 1-6. Muutama minuutti tästä Suorsa ottaa toisen jäähynsä tähän peliin, ja Total ylivoimalle. Nyt tosin PuRy teki maalin tästä erikoistilanteesta. Väisäsen Eemeli nakkaa hyökkäyspään kulmasta loistavan syötön Näyhän Ollille, eikä Näyhä erehdy laukoessaan suoraan syöttöstä kavennuksen 2-6. Tämän jälkeen vastustaja pääsi vielä herkuttelemaan maalin verran, tilanne 2-7. Maalivahti Allu piti lukemat kurissa ottaen kolmannen erän loppuun kasan loistavia pelastuksia, ja loppusummerin soidessa tulostaulun lukema näytti edelleen 2-7.

SBT PuRy - Papas

Toiseen peliin vastaan asettui Kajaanilainen Papas. Pelin alussa tunnelma oli odotteleva ja hyökkäykset lähtivätkin hitaasti käyntiin kummankin karvauksen pysyessä maltillisena. Avausmaali nähtiin reilun kahden minuutin pelin jälkeen, kun Lötjösen Ville syöttää Väisäsen Eemelille ja maaginen rannelaukaus tekee tuhojaan, 1-0 Ryhdille. Papas kuitenkin kuittasi tämän maalin heti seuraavasta hyökkäyksestä, ja tilanne oli 1-1. Reilun 10 minuutin pelin jälkeen Papas teki pari maalia ja tilanne näin 1-3. Ensimmäiseen peliin verrattuna PuRy sai nyt paikkoja ja piti palloa hallussaan paremmin, ja tämä tuottikin tulosta erän lopussa, kun ykköskentän pyörityksen tuloksena Ruokolaisen Olli sivaltaa etukulmasta pallon maaliin ja tilanne 2-3. Syöttö tähän kaimapoika Näyhälle. Toisessa erässä mentiin päästä päähän ja paikkoja tuli, mutta maalivahdit pitivät pintansa ja tilanne pysyi lukemissa 2-3. Kolmas erä alkoi Puryn painostaessa ja luodessa paikkoja kummankin ketjun voimin. Tämä tuotti tulosta erän kolmannella minuutilla, kun Anttosen Jukka pääsi maalin edestä heläyttämään pallon verkon perukoille Tyynelän Ilkan syötöstä; tilanne tasan 3-3. Tästä reilu minuutti ja Pury meni 4-3 johtoon, kun Ruokolaisen Ollin laukaus kimposi Papasin puolustajan jalasta maaliin. Vahva rynnistys ei kuitenkaan loppunut tähän, vaan Papasin pyörityksen aikana Väisäsen Eemeli sai karvattua pallon itselleen ja vapautti syötöllään Näyhän Ollin yksin läpi. Näyhä ei erehtynyt vaan laukaisi pallon vasempaan takakulmaan ja tilanne näin 5-3. Tämän jälkeen Papas kiristi peliään ja alkoi luoda vaarallisia paikkoja PuRyn maalille. Tämä tuotti tulosta, kun Papas pääsi kaventamaan tilanteeksi 5-4. PuRy puolusti vimmatusti, mutta 5-5 tasoitus tuli pitkän kamppailun jälkeen maalin edestä. Tämän jälkeen ei maaleja nähty joten PuRylle kotiinviemisiksi 1 sarjapiste.

Turnauksen tehopisteet: Olli Näyhä 2+1, Eemeli Väisänen 1+2, Olli Ruokolainen 2+0, Jukka Anttonen 1+0, Mika Luukkonen 1+0, Pekka Suorsa 0+1, Ville Lötjönen 0+1 ja Ilkka Tyynelä 0+1.

+ Kakkoskenttä sai pyöritystä aikaan ja maalipaikkoja luotua, moni pelaaja pääsi tehopisteille ja peli-ilme paranemaan päin.

+ Ykköskentän tehokkuus.

+ Viimeistely parempaa kuin viime turnauksessa...

- ...Vaikkei vielä vaadittavalla tasolla

- Merkkausvirheitä tuli liikaa

- Ensimmäisessä pelissä hyvien maalipaikkojen vähyys ja laatu

- - - -

1 Turnaus 18.9.2014 Kajaani

SBT PuRy-YNM

Oli jälleen aika aloittaa salibandy kausi 2014-2015. Ensimmäinen turnaus käytiin Kajaanihallissa. Olimme saaneet haalittua muutamia vanhoja pelimiehiä, kuten Ollit Ruokolainen ja Näyhä sekä Lötösen Ville. Myös Villen sukulaismies Sami Lötjönen liittyi mukaan rinkiin. Uusista Ruokolainen oli ainut, joka estyi tulemasta. Uusien lämmitelymetodien jälkeen ensimmäisessä pelissä vastaan asettui jo viime kaudelta tuttu YNM(Ylikiimingin NuijaMiehet). Liekkö uusilla lämmitelyillä ollut osuutta asiaan, kun pelin alku oli meiltä todella hyvää. Saimme maalipaikkoja tehtyä ainakin 5 maalin verran, mutta YNM maali säilyä koskemattomana, kiitos heidän mahtavassa vireessä ollutta maalivahtia. Peli oli täysin hallinnassamme, mutta vastahyökkäyksestä YNM pääsi rokottamaan. Lukemat siis 1-0. Peli jatkui samalla kaavalla:ryhti hallitsi mutta kun ei uppoa niin ei uppoa. Mikko Moilanen kuitenkin pääsi sivaltamaan maalin edestä tasoituksen 1-1. Ryhti jatkoi painostusta mutta maalia ei saatu tehtyä. Puolustukselle sattui pieni kommunikaatio virhe ja vastustajan pelaaja pääsi siirtämään pallon ohi maalivahti Allun. Pari minuuttia tästä ryhdille tuomittiin rangaistuslaukaus, jota Eme ei kuitenkaan saanut maaliin. Siitä seuranneesta ylivoimasta Mika Luukkonen sai kuitenkin ujutettua maalin kulmalta tasoituksen 2-2. Tämän jälkeen YNM teki kuitenkin viimeisessä erässä 2 maalia, eikä me saatu monista paikoista huolimatta reikäpalloa maalin perukoille, joten YNM kauden ensimmäinen voitto ryhdistä lukemin 4-2.

SBT PuRy-Jyystäjät

Toisessa pelissä vastaan asettui uusi tuttavuus Jyystäjät. Nuoria poikia vilisi joukkueessa ja pallo ja miehet liikkuivat hyvin ja saivat pyöritystä ryhdin maalille. Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä Jyystäjien hieman hallitessa ja tehdessäkin yhden maalin. Eme kuitenkin erän lopussa sai sihdin kohdilleen ja tasoitti ottelun 1-1 hienolla vedolla etualakulmaan. Toinen erä oli myöskin Jyystäjiltä pyöritystä, emmekä päässet kovin hyviin maalipaikkoihin. Jyystäjät menivät jälleen johtoon mutta pian tästä Eme näytti kuka on miehiään. Jälleen hieno "rännäri" ja pallo etukulmasta sisään ja taululle lukemat 2-2. Viimeisessä erässä alkoi ryhdillä niin sanotusti ryhti painaa ja jyystäjät tekivät pari maalia ja voiton lukemin 5-2. Vastustajan peli näytti todella hyvältä ja pallo liikkui mallikkaasti. Rehdin oloisia pelimiehiä suurin osa mutta kyllähän siellä muutama sikailijakin oli joka Allua pari kertaa löi sormille todella lapsellisesti sekä ajeli Lötjös Samia selkään kulmassa.

Ensimmäisestä turnauksesta jäi hyvä maku, vaikka tappiot tulikin. Voi jopa sanoa, että peli oli parempaa kuin viime kaudella yksikään peli. Tähän vielä vahvistusta mukaan, joten eiköhän seuraavassa turnauksessa pisteitä rupea tulemaan!

Tähän vielä pari poimintoa turnauksesta:

+kauden ensimmäiseksi turnaukseksi hyvää peliä

+ nuoret pelaajat pelasivat hyvän turnauksen, varsinkin ensimmäisen pelin

-puolustuspäässä pari kommunikointikatkosta(pari hyökkääjää joutui pelaamaan vieraalla tontilla)

-ensimmäisessä pelissä paljon paikkoja, muttei sattunut tolppien väliin. Suurin syy YNM maalivahti

PuRy:n pisteen ensimmäisessä turnauksessa:

Eemeli Väisänen 2+1 , Mikko Moilanen 1+0, Mika Luukkonen 1+0, Jukka Anttonen 0+1, Ville Lötjönen 0+1, Jere Kanerva 0+1