Raportit

Kahdeksas turnaus 25.2.2017 Kempelehalli, Kempele

Kauden toiseksi viimeisessä turnauksessa PuRy kohtasi KSB:n ja TYPS2:n. Aiemmin PuRy voitti KSB:n ja pelasi tasan TYPS:n kanssa.

SBT PuRY - KSB

Ensimmäinen ottelu KSB:tä vastaan alkoi hyvin, kun 5 peliminuutin kohdalla Näyhän Olli napautti Lötjösen Samin syötöstä johtomaalin 1-0. Ensimmäisen erän toiseksi tilastomerkinnäksi jäi Anssi Seppäsen jäähy mailaan lyömisestä, mutta PuRy hoiti alivoiman kunnialla ja erätauolle johtoasemassa.

Toisen erän alkuun Ryhti iski toisen maalin, kun Väisäsen Eemeli pääsi tinttaamaan Haapalaisen Samin syötöstä ja lukemat 2-0. Tämän jälkeen PuRy pääsi ylivoimalle, mutta lisämaaleja ei syntynyt. Maalivahti Aleksi Väyrynen heitteli loistavia avaussyöttöjä läpi pelin ja saikin syöttöpisteen Haapalaisen maaliin erän loppupuolella; 3-0. KSB pääsi vielä tekemään pari maalia erän lopussa ja kavensi tilanteeksi 3-2.

Kolmannessa erässä PuRy puolusti tiiviisti, hyökkäsi tehokkaasti ja pysyi kuskin paikalla. Kolmessa minuutissa Ryhti löi pelin käytännössä pakettiin: ensin osui Lötjönen, sitten Väisänen (syöttäjänä Jukka Anttonen) ja lopuksi Haapalainen (Anttonen) ja tilanne jo 6-2. Viimeisellä minuutilla Jere Kanerva pääsi vielä tuulettamaan Lötjösen syötöstä. Myös KSB teki maalin ennen ottelun päätöstä ja loppulukemat  PuRyn hyväksi 7-3.

SBT PuRy - TYPS2

Toisessa pelissä TYPS avasi maalihanat jo 25 sekunnin pelin jälkeen. Muutaman minuutin kuluttua Anttonen pääsi niittaamaan allekirjoittaneen syötöstä tasoituksen ja lukemat 1-1. Minuutti edellisestä ja TYPS tehtaili johtomaalin; 1-2. Erän lopussa PuRy pääsi ylivoimalle, mutta maalinteko ei onnistunut ja erätauolle maalin takaa-ajosta.

Toisessa erässä muutaman peliminuutin jälkeen TYPS siirtyi 1-3 johtoon. Tämän jälkeen PuRy painoi kaasua ja se tuottikin tulosta. Erän viimeinen 5 minuuttisen aikana nähtiin 3 maalia. Ensin Näyhä maalasi Haapalaisen syötöstä, sitten Lötjönen Kanervan syötöstä ja lopuksi Haapalainen Näyhän syötöstä; 4-3. Näistä lukemista erätauolle.

Kolmannessa erässä nähtiin paikkoja molemmissa päädyissä. Aleksi Väyrynen otti tärkeitä torjuntoja ja puolustus piti pintansa. Muutaman minuutin jälkeen Näyhä pääsi Väyrysen avaussyötöstä kasvattamaan johtoa lukemiin 5-3. Erän loppupuolella TYPS pääsi kaventamaan, mutta viimeisen niitin ohjasi verkon perukoilla Haapalainen Väyrysen heitosta. Mikäli Haapalainen ei olisi osunut palloon, olisi maali merkattu maalivahti Väyryselle, sillä se kimposi vastustajan pelaajasta. Suoraa heittoa maaliin ei olisi hyväksytty. Täysi pistepotti Puolangalle loppulukemin 6-4!

Turnauksen tehomiehet: Sami Haapalainen 4+2, Sami Lötjönen 2+2, Olli Näyhä 3+1, Jukka Anttonen 1+2, Aleksi Väyrynen (MV) 0+3, Eemeli Väisänen 2+0, Jere Kanerva 1+1 ja Mika Luukkonen 0+1.

- - - -

Seitsemäs turnaus 4.5.2017 Kajaanihali, Kajaani

Kauden viimeisessä Kajaanin turnauksessa vastaan asettuivat Lime ja SS Uleå. Molemmat joukkueet olimme tällä kaudella voittaneet, mutta vanhoilla tuloksilla ei ollut enää merkitystä

SBT PuRy-Lime

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui Lime jonka olimme joulukuun puolessa välissä onnistuneet voittamaan. Mutta tämä ottelu lähti todella huonosti käyntiin. Vastustaja sai pyöritettyä koko ensimmäisen erän, eikä meidän moottorit lähteneet millään käyntiin. Lime menikin ensimmäisessä erässä jo 3-0 johtoon. Me saimme maalihanat auki vasta kun ottelua oli pelattu 12:44 kun Jukka Anttonen pääsi iskemään Eemeli Väisäsen syötöstä. Reilu minuutti kerettiin pelata ja Lime siirtyi jo 5-1 johtoon. Erän lopussa Sami Haapalainen kavensi kuitenkin vielä Väisäsen syötöstä. Toiseen erään herätystä oli tapahduttava ja vaihdomme maalivahtia toiseen erään.

Herätystä tosin ei tapahtunut sillä Lime iski kaki maalia toisessa erässä meidän nollaa vastaan. Meidän ainut tilastomerkintä toisessa erässä oli Eemeli Seppäsen jäähy, josta kuitenkin selvittiin.

Viimeiseen erään lähdettiin 7-3 takaa-ajoasemasta. Ottelua pelattiinkin kolmannen erän viimeisille minuuteille asti ennenkun saatiin edes pieni muotoista kiriä aikaseksi. Sami Lötjönen vastasi erän kahdesta ainoasta maalista. Ottelu oli meidän osalta pitkään aikaan huonoin. Helpotkin syötöt epäonnistui eikä avopaikoista saatu maalia tehtyä. Voitto siis lukemin 7-5

SS Uleå-SBT PuRy

Edellinen surkea peli ja vastassa sarjajohtaja. Eipä olisi oivempaa mahdollisuutta "kasvojen pesuun." Kauden ensimmäisessä pelissä onnistuimmekin yllättämään siihen asti voittamattoman Uleån. Ottelu alkoikin tasaisissa merkeisä. Uleå kuitenkin aloitti maalin teon reilun 2 minuutin kohdalla mutta ensimmäisessä pelissä maalipaikkoja yllättäen tuhlaillut Eemeli Väisänen pääsi sinuiksi parketin kanssa. "Emen" tavaramerkki kanttilaukaus ja pallo häkkiin. Syöttäjänä Anssi Seppänen. Uleå kuitenkin vastasi erän kahdesta seuraavasta maalista ja toiseen erään 3-1 lukemista.

Toisesa erässä duo Väisänen/Haapalainen juoni meidän seuraavan maalin ja tilanne 3-2. Uleå kuitenkin siirtyi 4-2 johtoon mutta kavensimme alle minuutti johtomaalista. Asialla samainen duo kuin edellisesä meidän maalissa. Kolmanteen erään kutkuttavassa 4-3 tilanteesta.

Kolmas erä oi tiukkaa väntöä. Näyttikin jo, että Uleå vie voiton sillä vajaa 4 minuuttia ennen ottelun loppua Väisänen sai vähintäänkin oudosta syystä jäähyn. Taistelimme kuitenkin alivoiman mahtavasti ja jäähyn jälkeen aikaa tasoitukseen jäi 2 ja puoli minuuttia. Allekirjoittanut pois maalin suulta noin minuutti ennen loppua ja 6-5 vastaan. Ajattelimmekin tarjoilla vähän jännitystä sillä 17 sekuntia ennen loppua Haapalainen pääsikin tiukkaamaan maalin hirvittävän maalinedus väännön jälkeen Jukka Anttosen syötöstä ja koko vaihtopenkki hyppää halailemaan ja pomppimaan. Jopa katsomossa olleet juniori pelaajatkin taisivat vähän riemastua hienosta tasoituksesta. Näin hieno taistelu ja loppulukemat 4-4

Turnauksen tehot:

Eemeli Väisänen 2+4 Sami Haapalainen 3+1, , Jukka Anttonen 1+2  Sami Lötjönen 2+0, Mika Luukkonen 1+0, Anssi Seppänen 0+1, Jere Kanerva 0+1

Kuudes turnaus 21.1.2017 Kajaanihalli, Kajaani

Vuosi vaihtui ja oli aika ensimmäisen turnauksen Kajaanihallin parketilla. Tiedossa oli kovat pelit, sillä molemmat joukkueet, Ärjy ja YNM olivat parkkeeraaneet itsensä sarjataulukon kärkiporukoiksi. Tiedossa oli muutenkin kova iltapuhde, sillä emme saaneet turnaukseen mukaan kuin 9 pelaajaa, joten toinen maalivahti Eetu Räisänen joutui pukemaan pelaajan vermeet ylleen.

Kainuun Ärjy-PuRy

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui joukko kovakuntoisia pelimiehiä, eli Ärjy. Ottelu eteni noin viisi minuuttia suht tasaisissa merkeissä, kun kotijoukkueena pelannut Ärjy siirtyi 1-0 johtoon tarkalla vedolla yläkulmaan. Veto tuli niin maskin takaa ja suoraan kenkälaatikkoon, ei siinä allekirjoittaneelle jäänyt mitään jakoa. Noin minuutti tästä, Ärjy siirtyi 2-0 johtoon. Myös tämä maali aivan tolpan juureen. Tarkkoja vetoja pojilla. Näistä lukemista siirryttiin toiseen erään.

Toisessa erässä ei nähty kun yksi maali ja sehän tietenkin meidän päähän. Tilanne 3-0 ja huolestuttavinta oli se, ettemme juuri päässeet hyville maalintekopaikoille. Vedoista 90 prosenttia viuhu vastustajan maalivahdin ohi.

Kolmannesas erässä vastustaja teki kolme maalia lisää ja ottelu oli aikalailla taputeltu. Saimme kuparisen rikki vasta noin 5 minuuttia ennen loppua Eetu Räisäsen maalilla. Veto taisi olla ensimmäinen, joka meni edes maalia kohti. Nousimme vielä 6-2 kolme minuuttia ennen loppua Sami Haapalaisen maalilla. Kumpaankin maaliin syöttäjäksi merkattiin Eemeli Väisänen. Pari minuuttia ennen loppua oli myös paikka kolmanteen maaliin ja vielä ohuen ohut oljenkorsi peliin mukaan kun meille tuomittiin rangaistuslaukaus. Edellisen maalin iskenyt Haapalainen ei kuitenkaan onnistunut toistamiseen ja näin pisteet jäivät kotijoukkue Ärjylle lukemin 6-2.

PuRy - YNM

Toisessa pelissä vastaan asettui YNM joka on ollut PuRylle aina paha vastustaja. Toiseen peliin saimme yhden pelaajan lisää, kun Lötjösen Sami pääsi pelaamaan. PuRy aloitti maalinteon erän puolivälin tietämillä, kun tuttu parivaljakko Väisänen-Haapalainen tehtailivat avausmaalin. Erän loppupuolella YNM kuitenkin pääsi tasoittamaan pelin ja erätauolle 1-1 lukemista.

Toista erää pelailtiin muutama minuutti kunnes YNM siirtyi 1-2 johtoon. Ryhti loi maalipaikkoja kohtuullisesti, ja hetken päästä YNM:n maalista tasoitus syntyikin: Kanervan Jere maalasi Haapalaisen syötöstä lukemiksi 2-2. Erän puolivälin jälkeen PuRy siirtyi johtoon, tällä kertaa Haapalainen teki maalin Kanervan syötöstä ja lukemista 3-2 erätauolle.

Kolmas erä olikin rikkonaisempi ja YNM käytti tilaisuuden hyväkseen. Aivan erän alussa YNM sai rangaistuslaukauksen, josta he tasoittivat 3-3:een. Viitisen minuuttia myöhemmin YNM siirtyi 3-4 johtoon. PuRy haki vielä viime minuuteilla tasoitusta ilman maalivahtia, mutta ei tässä onnistunut. YNM löi viimeisen naulan arkkuun tekemällä tyhjiin ja näin ottelu päätökseen lukemissa 3-5.

Turnauksen tehomiehet: Sami Haapalainen 3+1, Eemeli Väisänen 0+3, Jere Kanerva 1+1 ja Eetu Räisänen 1+0.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Viides turnaus 17.12 Kajaanihalli, Kajaani

PuRy oli ennen viidettä turnausta valahtanut sarjataulukossa sijalle 7., joten täysi pistepotti olisi ollut enemmän kuin parempi joululahja kotiin tuomisiksi. Tilanne oli sarjapisteiden osalta tiukka: lohkon 7 joukkuetta olivat 5:n pisteen sisällä.

PuRy - KSB
Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui sarjataulukon kärkipäässä majaileva KSB. PuRy muutti hieman karvaustaktiikkaansa verrattuna tavanomaiseen karvaukseensa ja se näytti tepsivän varsin hyvin. Peli ehti vanhentua kolmisen minuuttia, kunnes Duo Haapalainen-Väisänen tehtaili PuRyn ensimmäisen maalin; 1-0. Peli aaltoili päästä päähän, kunnes Väisäsen Eemeli napautti suoraan ilmasta allekirjoittaneen huitaiseman puolittaisen purkupallon ja tilanne näin 2-0. KSB ei lannistunut vaan kavensi muutamia sekunteja edellisestä tilanteeksi 2-1. Näistä lukemista erätauolle.

Toisessa erässä PuRy pääsi ylivoimalle, muttei saanut tehtyä maalia. Erän loppupuolella KSB teki maalin, jonka jälkeen PuRy joutui vielä alivoimalle Kanervan Jeren saatua 2 minuuttisen mailaan lyönnistä. Eli toisen erän jälkeen tilanne 2-2.

Kolmas erä alkoi alivoimalla, mutta se kestettiin. Hetki alivoiman loppumisen jälkeen Haapalaisen Sami tinttasi Ville Lötjösen syötöstä pallon nuottaan ja tilanne 3-2. Tilanteita syntyi päästä päähän, mutta PuRyn puolustaminen oli erittäin tiivistä ja KSB saatiin pidettyä pois pahimmilta maalipaikoilta. Loput hoiti maalin suulla varmin ottein maalivahti Aleksi Väyrynen. Erän viimeisellä minuutilla KSB otti maalivahdin pois ja viimeinen niitti viimeisteltiin tyhjään maaliin; maalintekijänä Jere Kanerva ja syöttäjänä Sami Lötjönen. Aivan ottelun loppuhetkillä Seppäsen Anssi sai jäähyn estämisestä, mutta kavennusta ei syntynyt ja näin pisteet Puolangalle luvuin 4-2.

PuRy - LIME
Toisessa ottelussa vastassa oli LIME. Reilun viiden minuutin jälkeen LIME pääsi siirtymään johtoon; 0-1. Hetki tästä ja PuRy pääsi ylivoimalle. Ylivoima pyöritteli palloa LIMEn päädyssä aikansa, kunnes Väisäsen Eemeli tarjoili Lötjösen Villelle keskelle ja Ville laittoi ranteet lukkoon ja nasautti pallon hienosti yläkulmaan; 1-1. Tästä alle 10 sekuntia ja nyt oli Lötjösen Samin vuoro tintata pallo häkkiin, syöttäjänä Jukka Anttonen; lukemat 2-1. Ja jälleen reilun minuutin kuluttua LIME sai kaivaa pallon verkon perukoilta, kun Haapalainen tinttaa Väisäsen syötöstä lukemiksi 3-1. Erän loppupuolella PuRy sai ylivoiman ja paikkojakin luotua, mutta maalia ei syntynyt. Heti ylivoiman jälkeen Haapalainen oli jälleen pahanteossa ja syötön maaliin kirjasi Heikkisen Jesse. Erätauolle lukemista 4-1.

Toisen erän alkupuolella PuRy sai tuulettaa, tällä kertaa Haapalainen syötti ja maalin teki Heikkinen; 5-1. LIME kavensi hetken päästä lukemiksi 5-2. PuRy painosti ja laittoi lisää kaasua LIMEn roikkuessa mukana. Tämä tuottikin tulosta, sillä erän lopussa PuRy pääsi ylivoimalle. Eikä muuten erehtynyt: Heikkinen pääsi tykittämään Lötjösen Villen syötöstä lukemiksi 6-2. Eikä maalinteko tähän loppunut, sillä aivan erän lopussa Räisäsen Riku lisäsi PuRyn johtoa lukemiin 7-2 Siiran Panun syötöstä. Näistä lukemista erätauolle.

Kolmannessa erässä LIMEn henkinen selkäranka taisi olla jo monesta kohtaa poikki, ja he ottivatkin kaksi jäähyä erän alkupuolella. Ylivoimalla ei kumminkaan enää onnistuttu, mutta Kanervan Jere pääsi vielä kaunistelemaan lukemia maalivahti Aleksi Väyrysen loistavasta avauksesta ja ottelun loppulukemat siis 8-2 ja täysipistepotti mukaan Puolangalle!

Turnauksen tehomiehet:
Sami Haapalainen 3+2, Eemeli Väisänen 2+2, Ville Lötjönen 1+2, Jesse Heikkinen 2+0, Jere Kanerva 2+0, Sami Löjtönen 1+1, Riku Räisänen 1+0, Panu Siira 0+1, Mika Luukkonen 0+1, Jukka Anttonen 0+1 ja Aleksi Väyrynen (MV) 0+1.

- - - -

Neljäs turnaus 20.11 Kempelehalli, Kempele

Vuoden toiseksi viimeinen turnaus käytiin Kempelehallissa, Kempeleessä. Saimme turnaukseen kaksi kenttää, mutta kovimmat pistemiehet, kapteeni Sami Haapalainen ja Eemeli Väisänen eivät päässeet osallistumaan tähän turnaukseen, joten ns kiikarimiehillä (0+0 tehoilla alkukauden pelanneet) oli aika nousta esiin ja ottaa roolia.

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui kauden ensimmäisestä pelistä tuttu Total 2. Total siirtyi johtoon, kun erää oli pelattu hieman alle 3 minuuttia mutta ryhti tasoitti ottelun noin 10 peliminuutin kohdalla, kun kauden avauspeliään pelannut Jukka Anttonen pääsi lyömään näin ollen kauden avausmaalinsa Lauri Nykäsen toimiessa syöttäjänä. Vain 14 sekuntia tästä nähtiin myös kapteenin nauhaaa turnauskessa kantaneen Jesse Heikkisen avausmaali. Syöttäjänä Riku Räisänen. Johto ei kauaa säilynyt ja alle puoli minuuttia Jessen maalista Total pääsi tasoittamaan ottelun. Ensimmäiselle erätauolle siis 2-2 lukemissa

Toinen erä alkoi tasaisella väännöllä mutta kun ottelua oli pelattu karvan alle 21 minuuttia oli sama kaksikko asialla kuten edellisessä meidän maalissamme. Ottelun ehkä komein  maali iski siis kapteeni Heikkinen kanttilaukauksella Sievin uusien kumppareiden kenkälaatikon kokoiseen reikään yläkulmaan.  Räisäsen toimiessa jälleen syöttäjänä. Johdosta ei tosin tälläkään kertaa saatu nauttia kuin hetken, kun Total pääsi tekemään ottelun kaksi seuraavaa maalia. Tosin tasoitimme vain 7 sekuntia Totalin johtomaalin jälkeen Mikko Moilasen tekemän maalin myötä. Olli Näyhä toimi maalissa syöttäjänä.  Erän lopussa Total kuitenkin siirtyi jälleen johtoon ja 5-4 vastustajan siis johtaessa toiselle erätauolle.

Kolmas erä alkoi siitä mihin toinen erä loppui: Total pääsi rokottamaan ja olimme kahden maalin tappio asemassa. Joukkueemme ilman kahta ehkä tärkeintä pelaajaamme kuitenkin osoitti Kaenuulaista sisua ja mätti erään kolme maalia 6 minuutin sisään 7-6 johtoon. Viidennessä ja kuudennessa maalissa tehomiehinä olivat samat miehet: Näyhä mätti maalit ja Anttonen toimi syöttäjänä. Ja kun kiikarimiehistä puhuttiin, myös Jere Kanerva teki kauden avausmaalin uusien pelipäivän rituaalien jälkeen. Syöttäjänä toimi Anssi Seppänen. Erän loppuun alkoi Totalin raivoisa takaa-ajo ilman maalivahtia mutta tolpat oli tällä kertaa meidän puolellamme ja näin hieno voitto lukemin 7-6

Toiseen otteluun HaHea vastaan lähdimme ilman Jukka Anttosta joka joutui lähtemään kiireiden vuoksi mutta tässä pelissä pääsimme pyörittämään kahdella kentällä, sillä ensimmäisessä ottelussa toisen kentän toista laitaa Riku ja Panu vuorottelivat. Toiseen otteluun maalinsuulle asteli Aleksi Väyrynen. Voittopelin hienosti pelannut Eetu Räisänen joutui väistymään tasapuolisuuden nimissä.

Ottelun alku oli meille hankala. Noin 10 minuuttia pallo pyöri meidän päässä, emmekä päässeet hyökkäämään juuri ollenkaan. Toki vastustajalla oli kolme kentällistä ukkoja sekä ensimmäinen peli joten jalkoja riitti. Ensimmäistä maalia saatiin odotella aivan erän viime sekuneille kun ylivoima pääsi pyörittämään Eemeli Seppänen pääsi lyömään pallon sisään kovan maalinedus vääntämisen jälkeen. Syöttäjänä toimi Olli Näyhä. Maali siis syntyi viimeisellä mahdollisella hetkellä ajassa 14:59.

Toiseen erään oli aikalailla samat lähtökohdat kuin ensimmäiseen. Vastustaja myllytti meidän päässä ja onnistuikin tekemään pari maalia. Toisesta erästä ei enempää tilastomerkintöjä saatukkaan joten viimeiseen erään siirryttiin vastustajan johtaessa 2-1,

Kolmannessa erässä Panu Siira pääsi lyömään pallon ilmasta sisään ja tuomaan meitä peliin mukaan mutta seuraavasta hyökkäyksestä vastustaja rokotti samalla kaavalla. Läpi syöttö ja pallo ilmasta maaliin. Tähän katkesi meidän selkäranka ja HaHe onnistui vielä pari kertaa maalinteossa joten ottelu päättyi lukemin 5-2 vastustajalle

TEHOT:Olli Näyhä 2+2,Jukka Anttonen 1+2, Jesse Heikkinen 2+0 Lauri Nykänen 0+2, Riku Räisänen 0+2, Eemeli Seppänen 1+0, Mikko Moilanen 1+0, Panu Siira 1+0, Jere Kanerva1+0, Anssi Seppänen 0+1

Toinen ja kolmas turnaus (22.10 ja 30.10) Kajaanihalli, Kajaani

PuRy - TYPS2
Kiireinen lokakuu jatkui PuRyn osalta 22.10 Kajaanissa, jossa vastassa olivat TYPS2 sekä Kainuun Ärjy. Ensimmäisessä pelissä vastassa siis uusi tuttavuus TYPS2. Ottelun alussa PuRy loi muutamia paikkoja vastustajan päätyyn, mutta TYPS rokotti kun oli pelattu noin 7 minuuttia; 0-1. Johto ei säilynyt kuin reilun minuutin, jolloin Lötjös Ville tykitti tasoituksen maalivahti Aleksi Väyrysen syötöstä ja tilanne 1-1. PuRy loi edelleen hyviä paikkoja, mutta ruuti oli märkää. PuRy pääsi erän lopulla ylivoimalle, mutta ei saanut tehtyä maalia.

Toisen erän alussa ruuti oli edelleen märkää, ja maaleista vastasi TYPS, joka karkasi erän alkumetreillä 1-3 johtoon. Erän puolivälin tienoilla PuRy sai ylivoimaa, mutta se ei tuottanut tulosta. Nämä olivat toisen erän ainoat tilastomerkinnät, joten takaa-ajosta lähdettiin kolmanteen erään.

Kolmannen erän alkajaisiksi kavennus saatiinkin: Sami Haapalainen tarjoili loistopassin Ville Lötjöselle, joka täräytti tarkan laukauksen yläkulmaan ja tilanne 2-3. Muutamia minuutteja tästä ja Väisäsen Eemeli tasoitti ottelun Lauri Nykäsen syötöstä; 3-3. Nämä jäivät ottelun loppunumeroiksi ja saaliiksi yksi sarjapiste.

PuRy - Kainuun Ärjy
Toisessa ottelussa vastaan asettui Kainuun Ärjy. Ensimmäisen erän puolivälin tienoilla PuRy sai ylivoimaa, muttei vieläkään onnistunut maalinteossa. Erän loppupuolella nähtiin peräti kolme maalia 20 sekunnin sisään. Ensin onnistui Ärjyt, jonka jälkeen Lötjösen Sami tasoitti ottelun allekirjoittaneen syötöstä, ja tästä vain hetken päästä Ärjyt siirtyivät 1-2 johtoon. Näistä lukemista erätauolle.

Toisessa erässä ei maaleilla mässäilty, molemmat tekivät maalin; ensin Ärjy ja aivan erän lopussa Väisäs Eemeli kavensi Haapalaisen Samin syötöstä. Kolmatta erää kohti 2-3 tappioasemassa.

Kolmannessa erässä Ärjy kiristi vauhtiaan. Ryhti pysyi matkassa erän alkupuolen. Erän alkuun Ärjy teki lukemiksi 2-4. Tästä hetki ja tehohetki toi Ryhdin tasoihin: Duo Haapalainen-Väisänen toimi, ensin Haapalainen teki Väisäsen syötöstä ja toisessa Väisänen syötti Haapalaisen maalin; tilanne 4-4. Erän puolivälin jälkeen Ärjy kiristi yhä vauhtiaan ja teki kaksi maalia; loppulukemat 4-6.

Turnauksen tehomiehet: Eemeli Väisänen 3+1, Sami Haapalainen 1+3, Ville Lötjönen 2+0, Sami Lötjönen 1+0, Lauri Nykänen 0+1, Mika Luukkonen 0+1, Aleksi Väyrynen (MV) 0+1.

PuRy - SS Uleå

Toisen turnauksen (30.11) ensimmäisessä pelissä vastaan asettui sarjakärki SS Uleå. Merkille pantavaa oli se, että he olivat päästäneet ensimmäiseen neljään pelin vain 4 maalia. Ryhdin porukka ei tätä pahemmin miettinyt, vaan aloitti maalinteon ensimmäisen erän puolivälin tienoilla, kun Haapalainen teki Mikko Moilasen syötöstä 1-0. Erän loppupuoliskolla Uleå teki pari maalia, ja erätauolle lukemista 1-2.

Toisessa erässä PuRy käytti maalipaikkansa tehokkaasti hyväkseen. Ensimmäisellä minuutilla Väisänen teki Haapalaisen syötöstä tasoituksen 2-2. Hetkeä myöhemmin Lauri Nykänen lähti istumaan jäähypenkille ja Uleå käytti tilaisuuden hyväseen; 2-3 Uleålle. Ykköskenttä nosti PuRyn taas kuskin paikalle, kun Haapalainen tekaisi kaksi maalia, toiseen syöttäjä Väisänen (ylivoimamaali) ja toiseen Moilanen; 4-3 ja näistä lukemista erätauolle. PuRy pelasi myös alivoimaa Lötjös Villen istuessa jäähyllä, mutta selvitti sen kunnialla.

Kolmatta erää oli pelattu muutama minuutti, kunnes Haapalainen laukoi Moilasen syötöstä pallon maaliin; 5-3. Minuutti tästä ja Uleå kavensi tilanteeksi 5-4. Tämän jälkeen PuRy ylivoimalle, jonka aikana liekeissä ollut Haapalainen tykitti jälleen pallo maalii Väisäsen syötöstä. Nämä jäivät loppulukemiksi ja sarjapisteet lähtivät Puolangalle.

PuRy - YNM

Aikaisemmilta kausilta tuttu YNM asettui vastustajaksi toiseen peliin. Ensimmäistä erää oli pelattu reilusti yli puolenvälin kun YNM siirtyi johtoon 0-1. Ottelun viimeisellä sekunnilla PuRy kuitenkin tasoitti, kun Väisänen pääsee sutimaan pallon maalin edestä verkkoon. Syöttäjänä Moilanen. Lukemista 1-1 erätauolle.

Toinen erä oli Ryhdin kannalta katastrofaalinen. Maalinteon kyllä aloitti PuRy, kun Haapalainen teki Anssi Seppäsen syötöstä lukemiksi 2-1. Mutta sitten tapahtui totaallinen romahtaminen. YNM teki peräti viisi maalia joihin PuRy ei pystynyt vastaamaan. Allekirjoittanut kävi istumassa jäähyllä, mutta alivoimalla ei takaiskuja koettu. Kolmanteen erään lukemista 2-6.

Kolmannen erän alussa PuRy viritteli pientä kiriä, kun Moilanen teki Haapalaisen syötöstä sekä Väisänen sivalsi Riku Räisäsen syötöstä lukemiksi 4-6. Lopussa Ryhti otti vielä maalivahdin pois, mutta se ei auttanut ja YNM löi viimeisen naulan arkkuun tekemällä kaksi maalia tyhjiin; 4-8.

Turnauksen tehomiehet: Sami Haapalainen 6+2, Mikko Moilanen 1+4, Eemeli Väisänen 3+2, Riku Räisänen 0+1, Anssi Seppänen 0+1.

- - - -

Ensimmäinen turnaus 9.10.2016 Nallisport,Oulu

9.10 sunnuntai ei ollut mikä tahansa sunnuntai. Silloin starttasi käyntiin meidän salibandykausi tutussa ja turvallisessa viidennessä divisioonassa, Oulun Nallisportissa. Muutamia uusia junioreita saatiin täksi kaudeksi mukaan, kun Eemeli Seppänen ja Riku Räisänen liittyivät joukkueeseen. Lisäksi maalivahti Aleksi Väyrynen lähti kokeilemaan polven kestävyyttä.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui TOTAL II. Odotuksena oli kova ottelu: pelattiinhan pari vuotta sitten TOTAL:in ykkösporukkaa vastaan ja silloin se voittivat ylivoimasesti lohkomme.Ottelu lähtikin käyntiin hyvin, kun toinen ruukieista, Eemeli Seppänen lämää miltei keskiviivalta vastapalloon ja verkko heiluu. Syöttöpistekin meni ruukielle, eli Riku Räisäselle. Ihan hyvä startti siis Eemelille ja Rikulle aikuisten peleissä. Toinen maali oli sitten "iso" Eemelin, eli Väisäsen vuoro naulata pallo maaliin. Syöttäjänä Olli Näyhä. Erän loppupuolelle saatiin vielä iskettyä Rikullekkin avausmaali ja tilanne 3-0 Anssi Seppäsen tarjoilusta. Ensimmäinen erä siis meille 3-0

Toisessa erässä olikin meidän puolelta sitten kunnon maalikarkelot. Teimme peräti viisi maalia ja maalitehtailun alotti Panu Siira kun pari minuuttia oli pelattu toista erää, syöttäjänä Ville Lötjönen. 5-0 Teki Eemeli Väisänen Sami Haapalaisen tarjoillessa. Ajassa 21:43 Panu iski ottelun toisen maalinsa ja aamupäivän kolmannen tehopisteensä itselleen merkkasi Riku Räisänen. Pääsimme myös pyörittämään ylivoimaa ja sehän tuottikin tulosta kun Lötjös Ville pääsee pamauttamaan pallon maaliin kapteeni Haapalaisen syötöstä. Erän loppuun nähtiin vielä yksi maali, kun Näyhän Ollikin pääsi maalin makuun. Haapalainen toimi jälleen syöttäjänä. Toiselle erätauolle siis 8-0 lukemissa.

Kolmanteen erään ei enää ollut niin suurta latausta, sillä olihan meillä iso johto. Vastustaja pääsikin hyödyntämään pienimuotoista lepsuiluamme. Kolme vastustajan maalia olivat jokseenkin pomppumaaleja pallon pomppiessa meidän pelaajista. Yhden hienon maalin vastustaja sai ranteella kiskastua yläkulmaan. Meidän joukkue ei saanut tehtyä maaleja viimeisessä erässä, joten viimeinen erä meni vastustajalle 0-4 mutta taas koko ottelu meille 8-4. Hyvä startti siis kauteen

Toisessa ottelussa vastaan asettui DYNAMO Oulusta. Ottelu olikin meiltä hyvää peliä, tosin ensimmäistä maalia saatiin odottaa aina 11:sta peliminuutille kun pääsimme pyörittämään kahden miehen ylivoimalla. Olli pääsee naulaamaan Väisäsen Eemelin syötöstä. Ensimmäisessä erässä ei muita maaleja nähty, vaikka paikkoja olisi lisämaaleihin ollutkin.

Toisessa erässä Väisäsen Eme näyttä rannelaukauksen tarkkuutta ja voimaa ja niittaa pallon maaliin ja noin puoli minuuttia tästä Lötjös Sami pääsee iskemään pallon maaliin Jere Kanervan syötöstä. Näyhä on tässä ottelussa liekeissä ja iskee pari minuuttia Samin maalista pallon verkkoon ja tilanteeksi 4-0. Toisessa erässä nähdään vielä yksi maali, kun maalivahti Aleksi Väyrynen heittää pallon läpi kentän Haapalaisen läpiajoon. Tuuriakin oli kyllä matkassa, sillä pallo pomppi juuri vastustajan puolustajan jalkojen välistä Haapalaiselle ja näin tilanteeksi 5-0.

Kolmannessa erässä Väisänen niittaa ottelun toisen maalinsa ä ja pari minuuttia tästä Näyhä iskee hattutempun. Kummassakin maalissa syöttäjänä toimi Sami Haapalainen. Erän loppupuolella Siiran Panu jatkoi vahvoja otteita ja niittaa meidän kahdeksannen maalin Mikko Moilasen syötöstä. Vastustaja sai tehtyä kolmannessa erässä yhden maalin mutta se ei riittänyt ja meille mahtava 8-1 voitto.

Ottelun pointit:

+Kaudelle mahtava startti: kummassakin ottelussa kahdeksan tehtyä maalia ja yhteensä viisi päästettyä, eli maaliero mukavasti +11

+Ruukiet aloittivat taipaleen miesten sarjoissa todella vahvasti. Pisteitten valossa myös kulmaväännöt ja muutkin kaksinkamppailut pojat hoitivat mallikkaasti.

+Kummassakin ottelussa hyvä ilme sekä hyvää puolustuspelaamista ja siitä kertookin se että viisi päästettyä maalia kuuteen erään.

- Ainut miinus täytyy keksimällä keksiä ja laitetaan vaikka se, että ensimmäisen pelin kolmannessa erässä keskittyminen hieman herpaantui ja vastustaja pääsi iskemään neljä kavennusmaalia

Tästä on hyvä jatkaa parin viikon päähän. Silloin pelit jatkuvat Kajaanissa!