Otteluraportit

KAUDEN ENSIMMÄINEN VOITTO

Ryhdin bussi starttasi jälleen kuljettajaruukien Tommin käsittelyssä kohti kauden neljättä turnausta. Tällä kertaa areenana oli Kajaanihalli ja sehän meille passasi sillä halliin oli laitettu mattopinta parketin sijaan Papaksen naisten liigajoukkueen vuoksi. Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui Kojamo sb ja ennakko kaavailuiden perusteella pelin piti olla selvää kauraa Kojamolle. Mutta miten kävikään, sen pitäisi selvitä seuraavassa. Kojamo aloittikin hyvin ja siirtyi vajaan viiden minuutin kohdalla 1-0 johtoon. Sen jälkeen paikkoja oli molemmissa päädyissä mutta kummankin joukkueen maalivahdit torjuivat hyvin. Noin minuutti ennen loppua Sami Haapalainen tasoitti pelin maalivahtimme Aleksi Väyrysen hyvästä syötöstä. Samin ollessa yksin maalivahdin kanssa, eihän yleensä erehdy näistä paikoista. Eikä aikaakaan, kun loukkaantumisista toipuva Lauri Nykänen spurttasi omasta päästä maalintekoon Tommi Väisäsen syötöstä, vaikkakin kirjanpitoon syöttö merkattiin Eemeli Väisäselle. Erätauolle numeroissa 2-1 meille.

Toinen erä alkoi meiltä todella vahvasti, sillä pelikellon näyttäessä vasta 15.20, Sami jatkoi maalitehtailuaan, tällä kertaa Eemelin syötöstä. Vastustaja kerkesi kaventaa 3-2 mutta Sami näytti jälleen kerran maalivainunsa olevan kohdallaan ja siirtää meidät 4-2 johtoon. Tälläkin kertaa Eemelin syötöstä. Ja pari minuuttia tästä Jukka Anttonen "irtosi" puolustajilta läpiajoon ja puolustajat joutui rikkomaan häntä ja meille tuomittiin rangaistulaukaus. Jukka olisi halunnut ampua tämän, mutta päätti kuitenkin antaa Samille mahdollisuuden ottelun ja kauden neljänteen maaliinsa. Ja Samihan ei näistä paikoista erehdy ja ottelu tällä hetkellä meille 5-2. Vastustaja teki vielä heille kolmannen maalin ylivoimalla, mutta sen jälkeen ei joukkuettamme pysäyttänyt mikään, varsinkaan Samia sekä Jesse Heikkistä, sillä Samin tehdessä ottelun viidennen maalinsa ja Jesse Heikkisen hattutemppu takasi meille 9-3  voiton sekä kauden ensimmäisen voiton!

Toisessa pelissä astui selvästi vastustajaa vahvempi JÄJÄ eli Jäälin Jättiläiset. Ottelu alkoikin meiltä todella hyvin, sillä siirryimme 1-0 johtoon ja maalintekijänä Cheekin sanoin KUKA MUU MUKA kuin Haapalaisen Sami ja Eemeli toimiessa yllättäen syöttäjänä. Vastustaja kuitenkin  tasoitti minuutti tästä ja meni vielä pelikellon näyttäessä 11.04 2-1 johtoon. Eemeli kuitenkin tasoitti ottelun minuutti vastustajan maalista Lauri Nykäsen toimiessa syöttäjänä. Ensimmäisen erän loppuun JÄJÄ teki vielä kaksi maalia:toisen rangaistuslauksesta ja toisen meidän merkkausvirheestä. Ottelu näytti olevan selvä kun vastustaja meni jo 6-3 johtoon.  Mutta joukkueemme näytti venymiskykyä sillä kavensimme ottelun reilussa minuutissa 6-5 tilanteeseen. Mutta kolmannessa erässä vastustaja teki vielä kolme maalia sekä vei pisteet loppulukemin 9-5.

Turnaukseen voimme olla tyytyväisiä, sillä olimme jälleen liikkellä vajaalla miehistöllä, tällä kertaa yhdeksän kenttäpelaaja lähti mukaan vaikka rosterissa olisi kenttäpelaajia 16. Työkiireille sekä loukkaantumisille ei mitään voi, mutta siinä on vähän mietittävää itse kullakin. Siinä olisi myös vähän mietittävää, että Puolangan ainut joukkue, joka pelaa sarjatasolla, ei saa periaatteessa yhtään omaa treenivuoroa liikuntasalista. Mutta ilmeisesti tämä on sitä resussien puutetta. Siihen nähden pelasimme todella hyvät pelit ja näistä on hyvä jatkaa.

Tehot: Sami 6+1, Eemeli 4+4, Jesse 3+0, Lauri 1+1, Aleksi (MV) 0+2, Jere 0+2, Tommi 0+1, Oskari 0+1, Jukka 0+1

----------------------------------------------------------------------------

Oulun turnaus

Ryhdin bussi starttasi Oulua kohti 12 aikoihin. Ensimmäisessä pelissä Purya vastaan asettui SBT-Martti. Vaihtopelaajia oli Ryhdillä niukasti, joten voimia piti säästellä fiksusti. Sitten itse peliin, ensimmäisessä vaihdossa Luukkonen lähti hurjalla kirillä palloa pitäen. Mutta sitten tapahtui jotain katastrofaalista, sillä vastustaja sai jotenkin ujutettua Luukkosen jalkojen väliin mailan ja jälkiseuraus ei ollut lasten silmille. Joten ensimmäinen loukkaantuminen oli valmiina paketissa. Luukkonen pois pelistä. Vastustaja otti tilanteesta jäähyn. Pury aloitti heti ylivoimalla myllyttämisen, vastustaja rikkoi ylivoimalla omalla aluellaan. Ryhti sai ensimmäisen vaparin, jossa Kohonen asettui pallon taakse ja syötti Tommille, joka pamautti hirmu lämärin suoraan syötöstä. Ryhdille 1-0!. Muutama minuutti eteenpäin niin Kapellimestari Eme pamautti tutulla tyyliikkäällä kierrelaukauksella, Joten peli jo 2-0 meille. Nopeasti myös vastustaja kavensi, vastustaja sai vastahyökkäyksen josta he rokottivat välittömästi. Tilanne 2-1. Tilanne jatkui tasaisena, mutta niin se kaveri tuli vaan tasoihin 2-2. Vastustaja sai käännytettyä pelin niin hyvin, että he latoivat taululle johdon merkiksi 3-2. Rookie kautta pelaava Mikko Moilanen teki tasoituksen Ryhdille vastustajan maalin edestä. Mikon ensimmäinen sarja maali! Ryhti sai hyvän draivin päälle, jolloin menimme jo 4-3 johtoon, pakkina pelannut Kohonen napautti pomppusyötön laitaan juoksevalle Emelle, joka näytti taas sitä omaa osaamistaan ja pamautti tarkalla ranteella pallon yläpeltiin. Mutta sitten päästimme kaverin ilmaiseksi tasoihin. Meidän pakilta huolimaton syöttö keskelle, josta kaveri otti pallon haltuunsa ja laukoi tasoituksen. Pääsimme ylivoimalle, mutta ihan lopussa kaveri sai pomppujen kautta pallon itselleen ja vei kaksi Ryhdin pelaajaa nakkarille ja ampui näin ollen voittomaalin alivoimalla!!! 5-4 tilanne. Lopun sinetti 6-4. Hyvä tulos 7-pelaajalle. Samilla meni olkapää sijoiltaan toisessa vauhdossaan.

Toiseen peliin vastaan tuli KeLy. 7-pelaajalla lähdimme haastamaan kyseistä porukkaa. Otimme vain tavoitteeksi puolustus ja turha höntyily pois. Ensimmäinen erä tilanne 0-0. Toisessa erässä vastustaja sitten teki sen ekan maalin, 1-0. Hallitsimme hyvin pelillisesti vaikka puolistajilla ei ollut yhtään vaihtopelaajaa. Muutamia suonenvetoja kyllä nähtiin. Vastustaja sai myllyn päälle ja ampui pakin jaloista tolpan kautta. Tilanne 2-0. Sitten SormiJere pääsi vastustajaa karkuun, joka joutui rikkoa niin, että tilanteesta tuomittiin rankkari. Rankkarissa Sormi ei saanut ujutettua palloa verkon perukoille. Paikkoja Ryhdillä oli vaikka muille jakaa, mutta vastustajan mokke oli liekeissä ja useimmat vedot meni yli. Lopussa vastustaja teki 3-0 ja niin ollen peli oli paketissa.

Luukkonen on tänään viety OYS:iin kuvattavaksi ja Sami toipuu kotona olkapään kanssa.

--------------------------------------------------------------------------------------

Kajaanin turnaus

Joo eli kauden toisesta turnauksesta ei ole oikeen mitään sanottavaan meidän joukkueen osalta muuta kuin pari uutta poikaa teki debyytin, eikä ihan missään helpoimmassa paikassa. Moilas Mikko laitettiin isolle kentälle sentteriksi 5vs5 peliin(mikäli joku ei siis tiedä Puolangalla reenataan pienemmässä salissa 4vs4) ja toisessa pelissä Juze pääsi tolppien väliin. Ensimmäisessä pelissä vastassa oli Papas. Se peli oli meiltä ihan siedettävää, lukuunottamatta ensimmäistä paria minuuttia kun kaveri meni 3-0 johtoon. Pääsimme pikku hiljaa juonesta kiinni ja pari maaliakin mutta Papas vei pisteet kuitenkin 7-3 voitolla.

Toisen pelin raportti voisi oikeastaan olla tässä. YNM :ä vastaan pelissä ei ollut mitään hyvää ja tuuriakaan ei ollut sitten ei yhtään. Jos ekassa pelissä puolustus vuoti, niin vuoti se sitä toisessa sitä enemmän ja pomppupallot ei päätyneet ollenkaan meidän lapoihin. Maalipaikkoja meillä oli kyllä useamman maalin edestä mutta emme saanet tehtyä kuin yhden maalin kaverin 12:sta vastaan joten 12-1 tappio meille. Joten tällä kertaa ei perehdytä kirjottelemaan enempää. Säästämme sen sitten seuraavaan kertaan!

---------------------------------------------------------------------------

Kauden avausturnaus Kempeleessä.

Viime sunnuntaina eli 22.9 starttasi vanhan kunnon ryskyn keula kohti Kempelehallia ja kauden ensimmäistä turnausta. Tällä kertaa kuskin vastuun on ottanut Tommi nuorimpana kortillisena. Jo ennen Vaalan risteystä oli tikki pokka pelit täydessä käynnissä. Tälle kaudelle Ryhdin joukkue on taas uudistunut ja nuorentunut hieman, kun rosteriin on noussut lukioikäisistä Mikko Moilanen, Eetu Hartikainen ja Allua haastamaan peliajasta Juuso Kanniainen. Mikko ei tähän turnaukseen lähtenyt, koska hänellä oli korkeanpaikan leiri. Muutamia uusiakin saatiin joukkueeseen, kun puolankalainen Ville Pyykkönen liittyi joukkueeseen mukanaan hänen kaveri Joonas Ruokolainen sekä Puolangalle töihin tullut Suorsan Pekka.

Mutta sitten itse otteluun. Ensimmäisessä pelissä oli jälleen Kainuun herruus tarjolla, sillä vastaan asettui viime vuodeltakin tuttu Spartak 2, jolle emme viime vuonne hävinneet kertaakaan mutta tasaista vääntöä oli tänäänkin luvassa. Ensimmäinen erä oli tasaista tasaista vääntöä meidän ylivoimastakin huolimatta, mutta Allu ja Spartakin Ojalan Esa pitivät maalinsa puhtaina. Toisessa erässä alkoikin tapahtua, kun meidän ykköspelaajamme Kohonen (Jesse Heikkinen) näytti, että kesätreeni on tuottanut tulosta. Kohonen ottaa oikeasta laidasta pikku kierron ja pallohan menee suoraan yläpeltiin. Tilanne meille 1-0. Pari minuuttia tästä, vastustaja pääsi tasoittamaan Allun päästämästä riparista, eikä meidän maalin edessä ollut pakkeja putsaamassa jatkopalloa. Kohonen ei kuitenkaan tästä ollut moksiskaan, kun viitisen minuuttia tasoituksesta hän mällää jo ottelun ja samalla kauden toisen maalinsa velipoika "sormijeren" syötöstä. Toinen erä oli kuitenkin Spartakin hallintaa ja siitä kertoo Allun 14 torjuntaa. Toisen erän loppuessa nähtiin kuitenkin pientä nahistelua, kun Pyykkös Ville ja vastustajan Kyllös Jani nahistelevat itsensä jäähylle ja aloittivat sieltä viimeisen erän. Kolmatta erää oltiin pelattu noin kymmenen minuuttia kun vastustajan numero 11 pääsee tasoittamaan pelin ja tästä pari minuuttia, niin Spartak menikin johtoon. Mutta Ryhti ei lannistu ja kun peliä on pelaamatta enää 57 sekunttia, Eme pääsee tasoittamaan huippuvireisen Kohosen syötöstä. Ottelu päättyikin lukemiin 3-3 vaikka Spartakilla oli viimeisten sekuntien aikana mahdollisuus mennä johtoon, mutta pisteet tasattiin ja näin Ryhti ei ole hävinnyt Kainuun derbyä vielä kertaakaan.

Toisessa pelissä vastaan asettuikin sitten meille voittamaton organisaatio OFBC ja heidän kakkosjoukkue, joka ei kyllä paljoa ykkösjoukkuettaan huonompi joukkue ollut. Ensimmäistä erää hallitsi OFBC joka tekikin kaksi maalia seitsemästä maalia kohden tulleesta vedosta ja me emme saaneet peliä pyörimään sillä emme saaneet edes vetoja maalia kohti, joten tätä täytyi parantaa. Toisessa erässä OFBC menikin jo 3-0 johtoon ja sen jälkeen vasta pääsimme vähän peliin mukaan, kun Eme ampui kauden toisen maalinsa Pekan syötöstä, joka kerkesin kiireiltään auttamaan joukkuettamme toiseen peliin. OFBC kuitenkin kuittasi nopeasti 4-1 johtoon. Kolmannessa erässä Tommi vielä kavensi komealla lämärillään 4-2:n mutta vastustaja teki pian sen jälkeen vielä viidennen maalinsa ja näin pisteet toisesta pelistä jäi Ouluun lukemin 5-2.

Kausi siis alkoi meidän osaltamme yhdellä pisteellä, joka siis on paremmin kuin viime vuonna. Ensimmäisessä ottelussa meidän joukkueesta paras pelaaja oli ehdottomasti Kohonen 2+1 tehoillaan ollen mukana jokaisessa maalissamme ja oli energinen koko ottelun ajan ja Allun torjunnat 24 osoittaa, että hänkin yritti parhaansa

Toisessa pelissä meillä taisi liike loppua ja pelasimme ensimmäisen eränkin vain 3 puolustajalla ja kolmella täydellä hyökkäysvitjalla. Vaihdoimme toisessa erässä kuitenkin neljään puolustajaan ja kolmeen hyökkäysketjuun kahdella sentterillä. Se ei tuonut toivottua liikettä, mutta joukkueemme paras pelaaja OFBC:tä vastaan oli Tommi kauden ensimmäisellä maalillaan.

Tästä on sitten hyvä jatkaa kahden viikon päähän Kajaanin hornankattila parketille, mikä saattaa jälleen hieman tuottaa meille ongelmia mutta lähdemme toki hakemaan täyttä pistepottia!

Tehot: Kohonen 2+1, Eme 2+0, Tommi 1+0, Juki 0+1, Pekka 0+1, Sormijere 0+1

Torjunnat ensimmäinen peli: Allu 6+14+4=24 ja toinen peli 5+3+7=15