Seuran esittely

Vuoden 2005 suunnistushenkilö
Suomen suunnistusliitto valitsi puheenjohtaja Martti Könkään vuoden suunnistushenkilöksi 2005.

Voimistelu ja urheiluseura Puolangan Ryhti ry. on vuonna 1921 perustettu yleisseura, jonka jäsenmäärä on 250 henkilöä. Seuramme puheenjohtajana toimii (vuodesta1993) "Tervolan tuoma" opettaja Martti Köngäs martti.kongas@gmail.com, jonka johdollaan on järjestetty Puolangalla muunmuassa 8 viimeisintä Kainuun rastiviikkoa.
Nimekkäimpinä huippu-urheilijoina voidaan mainita hiihdon olympia- ja MM-edustaja Tuulikki Pyykkönen nyk. Kemppainen, Ryhdin kasvatti pikajuoksija Markku Kukkoaho 60- ja 70-luvuilta. Lentopallon juniorijoukkueet ovat tuoneet useita SM- mitaleja 90- luvulla. 
MM-mitaleille asti on tällä vuosituhannella yltänyt hiihtosuunnistaja Teemu Köngäs.  Lentopalloliigaa pelaa muutama Ryhdin kasvattama pelaaja.
Unohtaa ei sovi puolankalaista metsänvartija Antti Väyrystä, joka voitti ensimmäiset Suomessa järjestetyt viralliset hiihtokilpailut 1890-luvulla. 

Toiminta-ajatus

Puolangan Ryhdin toiminta-ajatuksena on liikuntakasvatuksen, liikunnan ja urheilun kehittäminen paikkakunnalla siten, että mahdollisimman moni puolankalainen harrastaisi kunto-, kilpa-, tai huippu-urheilua kukin kykyjensä mukaan.

 

Puolangan Ryhti ry
Paltamontie 39A
89200 Puolanka
 

Puheenjohtaja

Martti Köngäs
050-5720152
martti.kongas@gmail.com

Hallituksen jäsenet

Sanna Sutela, sihteeri
Mika Luukkonen
Jarkko Kyllönen
Eemeli Väisänen
Markku Väyrynen, varapj
Teemu Väyrynen
Matti Honka
Hannu Karila
Jukka Anttonen
Sari Honka